Вести

Обележен Дан војске 23.април

Обележен Дан војске 23.април

Поводом обележавања Дана војске, данас су припадници војске Гарнизона Зајечар, делегације Градске управе и СУБНОР-а положили венце на споменик палим борцима на Тргу ослобођења.

Све присутне поздравио је командант Гарнизона Зајечар Горан Стаменковић и додао:

Полагањем венаца одаћемо пошту погинулим борцима који су своје животе несебично дали за отаџбину и бољи живот. На данашњи дан 1815.године на Цвети у Такову донета је одлука о подизању другог Српског устанка који је гледајући на дуге стазе резултирао позитивним исходима. Он представља vaжan сегмент српске историје који ће и након дипломатских и политичких активности допринети коначном ослобођењу од турске власти и признавању Србије као независнe и модернe државe 1878. на Берлинском конгресу.

Обележавање Дана војске обједињује идентитет војске и државе, чиме се обнавља њихова најдубља повезаност у српској традицији.

Након полагања венаца организован је пријем гостију у Команди за развој Тимочке бригаде, где је извршен приказ наоружања и војне опреме.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.