Вести

Субвенције за 34 зајечарска сточара –Станковић: Повећати  број уматичених грла на територији града!

Субвенције за 34 зајечарска сточара –Станковић: Повећати број уматичених грла на територији града!

У Градској управи у Зајечару потписани су уговори о додели подстицајних средстава за унапређење сточарства на територији града Зајечара за ову годину. 34 сточара ће добити субвенције, а укупан износ бесповратних средства која су одобрена по овом конкурсу су 2,7 милиона динара.

Весне Станковић члан Градског већа за пољопривреду је поздравила све присутне у име града и нагласила да је ово је последњи корак у реализацији целог циклуса конкурса за доделу подстицајних средстава за сточарство у овој години.

- За ову намену из буџета града, издвоја се 2,7 милиона динара, а просечна вредност инвестиције коју град даје по кориснику у оквиру овог конкурса је 78.851,00 динара. Сам процес започео је припремом програма мера, њиховим усвајањем, расписивањем конкурса још 16. априла. Конкурс је трајао до краја августа. После неколико месеци, процедура је завршена.

Након потписвања уговора, град Зајечар ће уплатити средства на рачуне регистрованих пољопривредних газдинстава. Новац је додељен за набавку квалитетних грла која имају порекло, а циљ конкурса је да се повећа број уматичених грла на територији града. На тај начин ће сами пољопривредни произвођачи повећати сопствене приходе, рекла је Станковић и додала да је град кроз овај конкурс учествовао у куповини 15 јуница и женских телади и 176 квалитетних грла оваца и коза.

Весна Станковић је истакла да је у току последњи од седам конкурса и то за набавку сертификованих садница воћа за јесењу садњу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.