Вести

Одржана 8. “Тиквијада”

Одржана 8. “Тиквијада”

У препуној Сали Дома културе у Николичеву одржана је 8. “Тиквијада”, манифестација коју су у овом селу основали Даница и Сергеј Крижановић.

Посетиоци су на изложби “Тиква као храна, лек И украс” имали прилику да виде 50-так врста тикви, од најмањих украсних тиквица до највећих белих бундева које достижу тежину од преко 40 кг. Вредне домаћице из Николичева припремиле су фантастичне специјалитете од тикве , како слане тако и слатке, а новина на овогодишњој изложби је љути специјалитет од тикве.

Отварајући манифестацију Даница Крижановић је нагласила да је тиква осим што је храна, лек и украс такође И посуда и подсетила да је некада на сваком извору и бунару била велика чаша од тикве.Окупљене мештане Николичева и њихове госте испред градске управе поздравила је помоћница градоначелника Елена Петровић, која је одала признање оснивачима “Тиквијаде” и вредним домаћинима који су приредили тако лепу изложбу.Посетиоце је поздравио и председник Савета месне заједнице Душко Моновић.

Приређен је и пригодан програм у коме су наступила културно-уметничка друштва “Илинско врело” из Илина И “Градец” из Градскова, као и ученици основне школе “Доситеј Обрадовић” , издвојеног одељења у Николичеву, који су извели рецитал посвећен тикви.

Организатори манифестације су Установа Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Месна заједница Николичево, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 07
  окт
  Одржана 9. Тиквијада у Николичеву

  У пуној сали Дома културе у Николичеву у суботу је одржана је 9. Тиквијада. Посетиоци су на изложби “Тиква као храна, лек и украс” имали прилику да виде више врста тикви, од најмањих украсних тиквица до највећих белих бундева.

  Више
 • 04
  окт
  9. Тиквијада у Николичеву

  Већ по традицији, биће отворена изложба „Тиква као храна, лек и украс“, а потом приређен пригодан културно-уметнички програм. Наступиће зајечарски КУД-ови „Никола Пашић“ и „Пензионер“. Почетак манифестације је у 12 сати.

  Више
 • 04
  окт
  8. "Тиквијада" у Николичеву

  У Дому културе у Николичеву биће одржана осма по реду „Тиквијада“. У оквиру манифестације биће приређена изложба „Тиква као храна, лек и украс“, а предвиђен је и наступ културно-уметничких друштава: „Илинско врело“ из Илина,“Граничар“ из Халова и „Градец“ из Градскова.

  Више
 • 10
  окт
  Одржана 5. Тиквијада у Николичеву

  У Николичеву, надомак Зајечара, одржана је 5. Тиквијада. Манифестација је организована у Дому културе. Овогодишња Тиквијада угостила је домаћице и домаћине из целе Тимочке крајине.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.