Вести

Заједничким снагама за веће приходе пољопривредних произвођача

Заједничким снагама за веће приходе пољопривредних произвођача

За викенд Пољопривредна саветодавна и стручна служба Зајечар Агрознање организовала је Дан поља кукуруза на огледној парцели на једном пољопривредном газдинству на старом путу Зајечар – Звездан, град Зајечар.

У демо-огледу постављено је 19 хибрида кукуруза из три семенске куће. Дану поља присуствовали су представници семенских кућа, представници локалних самоуправа као и 34 пољопривредна производача.

Испред Града Зајечара присутнима се обратила Весна Станковић градски већник за пољопривреду која је овом приликом нагласила да Град Зајечар има одличну сарадњу са пољопривредном стручном службом.

-Заједничким снагама много тога можемо да урадимо за наше пољопривредне произвођаче. На овај начин они имају бољи приступ до средстава и субвенција, како до Фонда локалне самоуправе тако и до Фонда Министарства пољопривреде. Наш заједнички циљ је да пољопривредним произвођачима омогућимо лакшу производњу и веће приходе.

Циљ постављања овог огледа је да се на територији коју покрива ПССС Зајечар Агрознање испитају приноси различитих хибрида кукуруза у истим агроеколошким условима и са истом примењеном агротехником, како би се произвођачима дале препоруке за избор хибрида са високим приносом и квалитетом зрна. Присутни посетиоци били су задовољни начином презентације и могућношћу да на лицу места провере карактеристике заступљених хибрида кукуруза, као и да одлуче који ће се хибриди наћи на њиховим парцелама следеће вегетационе сезоне.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.