Вести

Нова средства за пчеларе и удружења у области пољопривреде!

Нова средства за пчеларе и удружења у области пољопривреде!

Након што су потписани уговори о додели субвенција за набавку механизације и опреме за наводњавање у воћарству у 2018.год заседала је Комисија за подстицање развоја пољопривреде града Зајечара.

Комисија је донела Одлуку о додели подстицајних средстава у области пчеларства као и Одлуку о додели подстицајних средстава за успостављање и јачање удружења у области пољопривреде на територији града Зајечара за 2018.год.

За подршку удружењима у области пољопривреде на територији града Зајечара за 2018. годину из буџета града одобрено је 240.000,00 дин.

За суфинансирање куповине пчелињих друштава и опреме за пчеларство по овој Одлуци Комисије одобрено је 519.000,00 дин. за 24 пчелара.

По конкурсу нису утрошена сва средства планирана за пчеларство у 2018. години и предвиђено је да уколико се средства не утроше у потпуности, преостали део ће се усмерити на наредни Конкурс Буџетског фонда за пољопривреду који ће се расписати до краја године.

Градски већник за пољопривреду Весна Станковић је на седници Комисије најавила да ће наредни конкурс у области воћарства за набавку сертификованих садница за јесењу садњу бити расписан почетком септембра. Станковић је подсетила и да је у току Конкурс за сточарство који је отворен до краја августа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.