Вести

Зајечарски пољопривредници на Сајму пољопривреде у Новом Саду

Зајечарски пољопривредници на Сајму пољопривреде у Новом Саду

Град Зајечар je у уторак, 15. маја организовао одлазак за преко 100 пољопривредних произвођача из зајечарских села у Нови Сад на Сајам пољопривреде.

Посета сајму је једна од мера предвиђених Програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2018. годину. Мера се односи на подстицаје за промотивне активности у пољопривреди и руралном развоју.

Сајам су посетили произвођачи из Грљана, Великог извора, Звездана, Гамзиграда, Грлишта, Лубнице, Шљивара, Планинице, Леновца, Горња бела реке, Малог извора, Халова, Глоговице, Шипикова, Трнавца, Вражогрнца, Мале Јасикове, Боровца, Глоговице и Велике Јасикове и осталих села.

Посета сајму реализована је у организацији Комисије за подстицање развоја пољопривреде града Зајечара. Весна Станковић члан градског већа и председник Комисије истакла је да је посета сајму била одлична прилика и да се произвођачи друже, размењују искуства као и да сазнају многе новине из области пољопривреде.

За произвођаче који се баве говедарством била је заказана и групна посета и предавање на штанду“ Maxi Bulls“ фирме која се бави производњом и дистрибуцијом најквалитетнијег семена за вештачко осемењавање крава. Фармери су од стручњака могли да добију корисне савете и да се упознају са најновијим достигнућима на пољу селекције висококвалитетних грла говеда млечних раса. Ову посету је за сточаре предводио члан Комисије за пољопривреду Дарко Димиријевић.

Пољопривредници су на сајму могли да погледају и велики број пољопривредних машина и механизације као и најновију опрему како за примарну пољопривредну производњу тако и за прераду. Изложен је и велики број квалитених грла говеда, оваца, коза и ситних животиња.

Произвођачи су могли да присуствују и отварању сајма и чују обраћање министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислава Недимовића који је том приликом истакао да је пољопривредни сајам симбол српске пољопривреде и пожелео да сајам настави да расте из године у годину како би расла и пољопривреда Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.