Вести

Сутра почиње 9.Међународни позоришни фестивал за децу ЗајеЧАР

Сутра почиње 9.Међународни позоришни фестивал за децу ЗајеЧАР

У Народном позоришту Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ сутра почиње традиционални 9.Међународни позоришни фестивал за децу ЗајеЧАР. Свечано отварање заказано је за 18 часова, а фестивал ће отворити Љубивоје Ршумовић.

Прве вечери фестивала малишани ће моћи да уживају у представи „Бајка о рибару и рибици“ Државно луткарског позоришта из Видина, вишеструко награђиваној и извођеној на сценама широм света.

У суботу, 12. маја, најмлађи ће моћи да погледају представу „Каштанка“, копродукцију позоришта из Вировитице и Задра, док ће у недељу, 13. маја бити изведена представа крушевачког позоришта „Ружно паче“. У понедељак, 14. маја, глумци нишког позоришта извешће представу „Дамојед“, док ће у уторак 15. маја, малишани моћи да погледају представу зајечарског позоришта „Тајанствена фиока“.

Све представе почињу у 18 сати, а пре њиховог извођења, кловн Панајот Цанев, који стиже из софијског Пан театра, забављаће публику испред зајечарског позоришта. Комплет карата кошта 1000 динара, а осим на благајни позоришта карте се могу купити и преко платног списка .

У пратећем програму фестивала, 12. маја биће организована промоција књиге Љубивоја Ршумовића,13.маја Радионица луткарства „Ај ем“ из Бургаса у Бугарској , а 14. маја биће приређена промоција збирке песама Гордане Влаисављевић „Шишање једног лава“.

Организатор дечјег фестивала је Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.