Вести

Састанци са мештанима зајечарских села

Састанци са мештанима зајечарских села

Представници Градске управе у Зајечару одржали су јуче састанак са мештанима села Шипикова и Халова.

Циљ ових састанака је да се утврде проблеми које имају мештани зајечарских села, како би се у што краћем року кренуло са решавањем истих.

Са грађанима су разговарали градоначелник Зајечара Бошко Ничић, Милан Станковић помоћник градоначелника, Весна Станковић градски већник за пољопривреду, Елена Петровић помоћник градоначелника, Драгослав Ђорђевић градски већник.

Бошко Ничић, градоначелник Зајечара je овом приликом разговарао са мештанима и нагласио да ће се у наредном периоду у сарадњи са Епархијом тимочком кренути са реконструкцијом цркве у Шипикову. Такође, било је речи и о атарским путевима који ће се радити у наредном периоду. Дугогодишњи проблем овог села је и депонија која ће се решити на исти начин како је то урађено у Малом Извору.

Градоначелник је најавио и другачији вид доставе лекова у селу Шипиково, који ће бити економичнији него што је то био случај са апотеком која је до недавно радила у овом селу.

Милан Станковић помоћник градоначелника је мештанима Шипикова рекао да је стратегија града да се млади задрже на селу, да зајечарска села оживе, и најавио да ће ова градска власт обићи свако село и по њиховим приоритетима решавати горуће проблеме. Станковић је додао да су ови састанци веома важни, јер се само тако ствара права слика о стању у нашим селима на основу које ће се планирати и адекватна решења.

Весна Станковић градски већник за пољопривреду је пољопривредним произвођачима представила програме субвенција које град Зајечар даје ове године и све погодности конкурса у области воћарства, сточарства, пчеларства и пољопривредне механизације. Станковић је позвала људе да се одазову у што већем броју.

Мештани Халова су као приоритетни проблем села навели Основну школу „Вук Караџић“ која је у лошем стању. У овом селу је недавно замењено преко 50 сијалица и отклоњен је квар на мрежи због кога пола села није имало уличну расвету. Такође, Халово је пре пар месеци добило прикључак којим је обезбеђено снабдевање водом Дома културе, месне канцеларије и амбуланте.

У наредном периоду представници Градске управе у Зајечару обићи ће сва зајечарска села, разговарати са мештанима, саслушати њихове проблеме и кренути у решавање истих.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.