Вести

Генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић одржао састанак са градоначелником Зајечара

Генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић одржао састанак са градоначелником Зајечара

Генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић одржао је данас састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и сарадницима.

Никола Селаковић је овом приликом истакао да се мора заједничким снагама потрудити како би се одређеним мерама побољшала демографска слика Зајечара, која је поприлично лоша. Селаковић је истакао да ће држава учинити све што је у њеној моћи да се та слика и поправи и најавио да ће у Зајечару одржати презентацију демографске слике Зајечара крајем маја месеца. Такође, овом приликом ће се одржати и посебан пријем за жене које су од почетка године постале мајке.

На овом састанку је било речи и о Канцеларији за демографију и популациону политику, која ће у наредном периоду бити отворена у Зајечару. У њој ће радити стручни људи који ће се бавити анализом брачног статуса младих у зајечарским селима, бројем новорођених беба у односу на претходне године као и о мерама које ће морати да се предузму како би се повећао наталитет на територији града Зајечара.

Селаковић и Ничић су разговарали и о подстицајним мерама за инвестициона улагања у бањски туризам.

Генерални секретар у кабинету председника Србије Никола Селаковић је пружио велику подршку локалној самоуправи у Зајечару уз договор да ће се спорадично радити у свакој сфери која се покаже као приоритетна за град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 29
  мај
  Оснаживање ромске заједнице на локалном нивоу

  У Београду је данас, 29.маја отворена конференција под називом -ROMACTED: Промовисање доброг управљања и оснаживања ромске заједнице на локалном нивоу.

  Више
 • 08
  мај
  Састанци са мештанима зајечарских села

  Представници Градске управе у Зајечару одржали су јуче састанак са мештанима села Шипиково и Халово. Циљ ових састанака је да се утврде проблеми које имају мештани зајечарских села, како би се у што краћем року кренуло са решавањем истих.

  Више
 • 05
  апр
  Ускршња честитка градоначелника Зајечара

  Свим верницима православне вероисповести упућујем срдачне честитке поводом великог хришћанског празника – Дана Христовог васкрсења –Васкрса -уз жељу да га проведу у здрављу, љубави и весељу.

  Више
 • 05
  апр
  Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Агрознања

  У Зајечару је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредно стручне службе Агрознање. Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.