Вести

Генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић одржао састанак са градоначелником Зајечара

Генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић одржао састанак са градоначелником Зајечара

Генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић одржао је данас састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и сарадницима.

Никола Селаковић је овом приликом истакао да се мора заједничким снагама потрудити како би се одређеним мерама побољшала демографска слика Зајечара, која је поприлично лоша. Селаковић је истакао да ће држава учинити све што је у њеној моћи да се та слика и поправи и најавио да ће у Зајечару одржати презентацију демографске слике Зајечара крајем маја месеца. Такође, овом приликом ће се одржати и посебан пријем за жене које су од почетка године постале мајке.

На овом састанку је било речи и о Канцеларији за демографију и популациону политику, која ће у наредном периоду бити отворена у Зајечару. У њој ће радити стручни људи који ће се бавити анализом брачног статуса младих у зајечарским селима, бројем новорођених беба у односу на претходне године као и о мерама које ће морати да се предузму како би се повећао наталитет на територији града Зајечара.

Селаковић и Ничић су разговарали и о подстицајним мерама за инвестициона улагања у бањски туризам.

Генерални секретар у кабинету председника Србије Никола Селаковић је пружио велику подршку локалној самоуправи у Зајечару уз договор да ће се спорадично радити у свакој сфери која се покаже као приоритетна за град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.