Вести

Пoчело пролећно уређење града Зајечара

Пoчело пролећно уређење града Зајечара

Данас је почело летње одржавање града Зајечара, крпљење ударних рупа.

- Јавна набавка је спроведена и кренуло се зимском, такозваном, хладном масом, рекао је Ничић и додао:

На седници Скупштине града повећавамо за још 20 милиона износ за летње одржавање, зато што је хаос на улицама. Проблем у овом тренутку је што фирма „Штрабаг“, једини монополиста који има асфалтну базу, неће да је покрене већ више од 15 дана.

Према Ничићевим речима, у „Штрабагу“ не желе да покрену асфалтну базу док не буде обезбеђено довољно послова, како више не би морала да се гаси. Купили смо масу која је два пута и више скупља од обичне асфалтне масе.

-Обична асфалтна маса се креће, у зависности од агрегата који се користе у њој, до 11 хиљада динара по тони, а ова маса је преко 24 хиљаде динара по тони и кренули смо данас крпљење рупа. Такође, под претњом активирања меница, ангажовали смо фирму ГП „Зоран Р“ Д.О.О из Параћина која је прошле године крпила рупе, да без надокнаде, свуда, тамо где су се рупе након прошлогодишњег крпљења отвориле, изврше поправку и они ће од сутра кренути да раде о свом трошку, истакао је Ничић и додао:

-Од данас креће сређивање зелених и цветних површина у граду. Посебно је важно то што нам је за Ускрс најављен долазак два инвеститора који желе да виде град Зајечар и да виде локације на којима треба да отворе фабрике и желимо да овај град буде опран, очишћен, са сређеним имобилијаром и то ће се радити ових дана. Они треба да виде да долазе у један леп и сређен град, јер је то оно, између осталог, поред услова које нудимо, што привлачи инвеститоре.

Ничић се осврнуо и на писања појединих медија у вези трошења пара у време ванредне ситуције.

-У време ванредне ситуације која је два пута била проглашена ове зиме, утрошено је, што је тачан податак добијен од Одељења за финансије, укупно 8.775.020,40 динара. Тај новац је расподељен за четири фирме и то: ГП Зоран Р Д.О.О. Параћин 3,4 милиона динара, Штрабаг Д.О.О. 4,9 милиона динара, РБ Велика Јасикова 184 хиљаде динара и Виликоп 185 хиљада динара. Разлика у цени радног сата између њих се креће од 1 до 2%. Радили су људи и дан и ноћ, по снегу, леду, у сред ноћи, зато што је мањи саобраћај, да не заустављамо саобраћај по улицима и правимо хаос. Ноћни рад се посебно плаћа, а чак ни то није урачунато. Људи су радили и у сред воде, и у сред њива, да би помогли, закључује Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.