Вести

Град Зајечар уступио просторије и опрему Удружењу пчелара Грљан

Град Зајечар уступио просторије и опрему Удружењу пчелара Грљан

Удружењу пчелара „Грљан“ град Зајечар је уступио на коришћење просторију у селу Грљан. Такође, ово Удружење је од града добило компјутерску опрему.

Овом приликом су и освештане ове просторије.

Окупљенима се прво обратио председник удружења Миодраг Ристић који се у свом излагању захвалио граду на просторијама, као и на опреми Председник је истакао да су чланови удружења веома задовољни сарадњом коју имају са градом као и да се нада да ће тако бити и убудуће.

Овом приликом уручен је поклон представнику града Весни Станковић -градском већнику за пољопривреду - „Нуклеус“- малу кошницу која симболизује почетак рада у пчеларству.

Весна Станковић је овом приликом похвалила рад овог Удружења.

-Ово удружење и начин на који сте се организовали пример је добре праксе и показује колики је значај удруживања пољопривредних произвођача. Град Зајечар наставиће да подржава пчеларе, а потврда тога је и нови Програм мера руралног развоја за 2018 г. чије усвајање се очекује ускоро. Програмом су предвиђени подстицаји за набавку пчелињих ројева и опреме за пчеларство. Ове мере реализоваће се преко јавних позива или конкурса. Ове године урадили смо и неке измене, тако да ће предност за учешће имати управо млађи и пчелари са мањим бројем кошница да би се њима омогућило да ојачају и да дођу до броја кошница потребног да аплицирају код националних мера за подстицај пчеларства. Веома је важно да пољопривредни произвођачи буду добро информисани, а то ће бити омогућено сарадњом Удружења и месних заједница које ће се конституисати у наредном периоду, рекла је Станковић.

Присутнима се обратила и Славица Џелатовић директор пољопривредне стручне службе “Агрознање“и образложила какве су измене уведене у мерама које реализује Министарство пољопривреде као и да се очекује и да изађе нови Правилник за мере у пчеларству. Бобан Костић представник града присутнима је пренео поздраве градоначелника Зајечара и нагласио да ће се наставити добра сарадња града и Удружења.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.