Вести

Град Зајечар и ПСС „Агрознање“ :Одржано предавање за воћаре

Град Зајечар и ПСС „Агрознање“ :Одржано предавање за воћаре

У великој сали Скупштине града Зајечара, 12. јануара одржано је предавање за пољопривредне произвођаче -воћаре.

Радионицу су организовали Град Зајечар и Пољопривредна стручна служба „Агрознање” Зајечар.

Пред великим бројем воћара у име града и градоначелника о плановима Града Зајечара када је област пољопривреде у питању, говорила је Весна Станковић градски већник за пољопривреду.

-Предстоји нам година у којој ће град у пољопривреду уложити 15 милиона динара, што је двоструко више улагања него претходне године. Овде има оних који су већ користили субвенције које Град даје за развој воћарства, а сигурна сам да има и оних којима ће средства бити одобрена у овој години. Више информација имаћемо по усвајању Програма мера подршке руралног развоја. Нарочито је важно што ће посебан акценат бити стављен управо на развој воћарства где је планирано више од половине средстава. У воћарству ће се субвенционисати набавка сертификованих садница и нове ситне механизације и опреме за наводњавање.

Највише пажње изазвала су предавања о резидби коштичавог воћа о чему је говорио Михаило Жикић саветодавац ПСС „Агрознање“ као и предавање о производњи јабуке, кромпира и купуса уз примену мера добре пољопривредне праксе, што је изложила саветодавац Славица Џелатовић. Предавање је одржала и представница Института за заштиту биља из Београда-Драгана Марисављевић. Александра Трифуновић директорка ПД „Салаш“ обратила се присутнима и укратко је образложила планове које Салаш има у вези са развојем органске пољопривреде на овим просторима.

Радионица је добар пример колико је сарадња Града, Пољопривредне стручне службе и осталих актера из области пољопривреде важна, а све у интересу развоја воћарства и индивидуалних пољопривредних произвођача.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.