Вести

Делегација града Зајечара у Мађарској: Решавање проблема отпада на депонији Халово

Делегација града Зајечара у Мађарској: Решавање проблема отпада на депонији Халово

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић и директор Регионалне агенције за развој источне Србије Владан Јеремић у дводневној су посети Мађарској.

Јуче, 8. фебруара су са партнерима из мађарске компаније „Полус“ обишли рецклажни центар ове компаније у Мишколцу, који послује у оквиру компаније „Цирконт“ као и депонију фирме „ZoldVogly“.

Данас ће са представницима „Полуса“ обићи постројење за прераду отпадних вода у Сиофоку на обалама језера Балатон, а након тога присуствовати форуму у хотелу „Мериот“ у Будимпешти који ће отворити премијер Мађарске Виктор Орбан и премијерка Србије Ана Брнабић.

Почетком године одржан је састанак представникa фирме „Полус“, са градоначелником Ничићем. Том приликом је разговарано о намерама ове фирме да учествују у решавању проблема одлагања отпада на депониjи Халово. Тада је Градоначелник добио позив да посети њихово постројење за прераду отпада у Мађарској, у Мишколцу и да присуствује Бизнис форуму у Будимпешти.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.