Вести

ИПРАД радионица у Зајечару: Преко 120 учесника!

ИПРАД радионица у Зајечару: Преко 120 учесника!

У препуној великој сали Скупштине града Зајечара јуче, 11. јануара одржана је информативна радионица на тему “Имплементација ИПАРД мере М1 -Инвестиција у физичку имовину пољопривредних газдинстава“.

ИПАРД радионица организована је у сарадњи са Пољопривредном стручном службом „Агрознање” и Рарисом.

Предавачи су били предаставници Сектора за рурални развој и Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Јасмина Јоцковић, Владан Мираџић, Бранислав Вељковић и Драгана Гајић.

Присутнима се обратила у име града и градоначелника Весна Станковић градски већник за пољопривреду.

-Драго да смо се окупили у оволиком броју, што највише говори о томе да смо сви свесни колико је тема Ипарда значајна и озбиљна. Желела бих да се захвалим нашим гостима што су успели да у свом сигурно претрпаном распореду нађу времена и енергије за презентацију мера Ипарда за потенцијалне кориснике из Источне Србије. Сигурна сам да нико не би могао боље и стручније да нам представи и објасни све битне чињенице и да одговоре на многа питања, рекла је Станковић.

Циљ радионице је пружање помоћи потенцијалним корисницима ИПАРД II програма, да се потенцијални корисници упознају са правилима и условима за спровођење ИПАРД мере М1: Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, затим, са општим и специфичним критеријумима које као будући корисници треба да испуне, документацијом коју треба да припреме, као и процесом од одобравања пројеката до исплате подстицаја.

Учесници радионице били су гости из целог источног региона. Радионици су присуствовали и представници локалних самоуправа Књажевца, Бољевца, Сокобање, Неготина и Кладова.

Одазвала су се и регистрована пољопривредна газдинства, удружења пољопривредих произвођача и пољопривредне задруге са овог подручја.

Било је укупно 127 учесника радионице.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 05
  апр
  Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Агрознања

  У Зајечару је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредно стручне службе Агрознање. Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње.

  Више
 • 04
  апр
  Град Зајечар уступио просторије и опрему Удружењу пчелара Грљан

  Удружењу пчелара „Грљан“ град Зајечар је уступио на коришћење просторију у селу Грљан. Такође, ово Удружење је од града добило компјутреску опрему. Овом приликом су и освештане ове просторије.

  Више
 • 02
  апр
  Пoчело пролећно уређење града Зајечара

  На седници Скупштине града повећавамо за још 20 милиона износ за летње одржавање, зато што је хаос на улицама. Проблем у овом тренутку је што фирма „Штрабаг“, једини монополиста који има асфалтну базу, неће да је покрене већ више од 15 дана.

  Више
 • 20
  феб
  Фајненшел тајмс: Зајечар град будућности!

  Британски "Фајненшел тајмс" је, на листе европских градова и региона будућности за 2018. и 2019. годину - сачињене на основу услова пословања - сврстао Ниш, Београд, Шабац, Зрењанин, Врање, Зајечар, Сремску Митровицу, Сомбор, као и Сремски округ.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.