Вести

ИПРАД радионица у Зајечару: Преко 120 учесника!

ИПРАД радионица у Зајечару: Преко 120 учесника!

У препуној великој сали Скупштине града Зајечара јуче, 11. јануара одржана је информативна радионица на тему “Имплементација ИПАРД мере М1 -Инвестиција у физичку имовину пољопривредних газдинстава“.

ИПАРД радионица организована је у сарадњи са Пољопривредном стручном службом „Агрознање” и Рарисом.

Предавачи су били предаставници Сектора за рурални развој и Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Јасмина Јоцковић, Владан Мираџић, Бранислав Вељковић и Драгана Гајић.

Присутнима се обратила у име града и градоначелника Весна Станковић градски већник за пољопривреду.

-Драго да смо се окупили у оволиком броју, што највише говори о томе да смо сви свесни колико је тема Ипарда значајна и озбиљна. Желела бих да се захвалим нашим гостима што су успели да у свом сигурно претрпаном распореду нађу времена и енергије за презентацију мера Ипарда за потенцијалне кориснике из Источне Србије. Сигурна сам да нико не би могао боље и стручније да нам представи и објасни све битне чињенице и да одговоре на многа питања, рекла је Станковић.

Циљ радионице је пружање помоћи потенцијалним корисницима ИПАРД II програма, да се потенцијални корисници упознају са правилима и условима за спровођење ИПАРД мере М1: Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, затим, са општим и специфичним критеријумима које као будући корисници треба да испуне, документацијом коју треба да припреме, као и процесом од одобравања пројеката до исплате подстицаја.

Учесници радионице били су гости из целог источног региона. Радионици су присуствовали и представници локалних самоуправа Књажевца, Бољевца, Сокобање, Неготина и Кладова.

Одазвала су се и регистрована пољопривредна газдинства, удружења пољопривредих произвођача и пољопривредне задруге са овог подручја.

Било је укупно 127 учесника радионице.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 07
  нов
  Драмска радионица на енглеском језику у Зајечару

  Десетак полазника основношколског узраста увежбавају правилан изговор речи из дијалога у текстовима .Према речима руководиоца радионице , професорке енглеског језика Марине Јовановић , ово је одличан начин за учење и усавршавање енглеског језика, поготово конверзације.

  Више
 • 05
  апр
  Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Агрознања

  У Зајечару је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредно стручне службе Агрознање. Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње.

  Више
 • 04
  апр
  Град Зајечар уступио просторије и опрему Удружењу пчелара Грљан

  Удружењу пчелара „Грљан“ град Зајечар је уступио на коришћење просторију у селу Грљан. Такође, ово Удружење је од града добило компјутреску опрему. Овом приликом су и освештане ове просторије.

  Више
 • 02
  апр
  Пoчело пролећно уређење града Зајечара

  На седници Скупштине града повећавамо за још 20 милиона износ за летње одржавање, зато што је хаос на улицама. Проблем у овом тренутку је што фирма „Штрабаг“, једини монополиста који има асфалтну базу, неће да је покрене већ више од 15 дана.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.