Вести

Нова 2018. година у Зајечару -Магична ноћ на Тргу уз феноменалан ватромет

Нова 2018. година у Зајечару -Магична ноћ на Тргу уз феноменалан ватромет

Зајечарци, гости из целе Тимочке крајине, Бугарске дочекали су Нову 2018. годину на препуном градском тргу у Зајечару.

Сви присутни су уживали у концерту трубача, наступом оркестра „Златне трубе“ из Књажевца, а вечерњи програм је настављен концертом ОК бенда. Низали су се хитови, а неколико минута пре поноћи Зајечарцима се обратио градоначелник Бошко Ничић.

-Ја нећу да обећавам ништа друго, осим да ћемо марљиво радити као и ове године, када смо вратили готово све дугове направљене од стране прошле власти, наравно захваљујуци помоћи Владе Републике Србије, али се надам да ће идућа година бити година када ћемо испунити оно што највише ценимо, а то је да у овом граду и у Тимочкој крајини почну да се отварају радна места за ове младе људе и за оне који су отишли трбухом за крухом из овог града, рекао је Ничић.

Новогодишње одбројавање с члановима ОК бенда и ватромет у поноћ додатно су улепшали дочек Нове године у Зајечару.

Чланови Одреда извиђача „Ђорђе Симеоновић“ служили су топао чај, кувано вино, грејану ракију и прасеће печење.

Новогодишњи програм за најмлађе Зајечарце на зајечарском скверу почео је у раним поподневним сатима Новогодишњим маскенбалом и карневалом, а завршен је око 18.00 сати представом Успавана лепотица.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је у новогодишњој ноћи обишао припаднике Министарства унутрашњих послова и царинске службенике на граничном прелазу Вршка чука и дежурну екипу у зајечарском Ургентном центру. Дечак Лазар је прва беба рођена у Зајечару у 2018. години. Лазар је дошао на свет 1. јануара у 17.45, а неколико сати касније добио је од града златник на дар.

У новогодишњој ноћи о здрављу и безбедности грађана, између осталих, бринуле су службе ургентне медицине и граничне полиције. Њих је нешто после поноћи обишао градоначелник и дежурним радницима честитао Нову годину.

Приликом обиласка граничног прелаза Вршка чука, градоначелник Бошко Ничић је са својим сарадницима царинским службеницима и граничној полицији уручио пригодне поклоне пожелевши цариницима да имају што више посла, а полицији што мање.

Служба за пружање ургентне медицинске помоћи је као и до сада и прошле ноћи бринула о здрављу грађана. Срећом, како кажу, није било већег броја интервенција од очекиваног. Да их ове Нове године буде још мање, пожелео им је и градоначелник Бошко Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.