Вести

У току 2017.  183 произвођача добило субвенције!

У току 2017. 183 произвођача добило субвенције!

У Градској управи у Зајечару 21. децембра 29 пољопривредних произвођача потписало је уговоре о додели субвенција за развој воћарства, по другом конкурсу у овој години, као и уговоре по конкурсу за субвенционисање камата на појопривредне кредите.

Са Градом Зајечаром уговоре за субвенционисање развоја воћарства потписало је 20 произвођача, а за субвенционисање камата девет воћара.

Укупан износ средстава је милион и 420 хиљада динара.

У току ове године укупно 183 произвођача је добило субвенције, што у кошницама, што у новцу који им је уплаћиван на наменски рачун пољопривредног газдинства, рекла је Весна Станковић градски већник задужен за пољопривреду.

-Буџетом за ову годину је било предвиђено 12 милиона динара, а укупно са ова два конкурса биће исплаћено 7,2 милиона по основу програма мера развоја који се реализовао преко пет конкурса. На основу тог програма највише смо подбацили у конкурсу за субвенционисање камате где је реализација буџета мања од десет одсто. По ова четири конкурса то су подршка пчеларима где је уложено 2,6 милиона, подршка овчарству где је уложено 1,9 милиона и по два конкурса за воћарство где имамо укупно 2,5 милиона, у првом 1,3 милиона, а по другом 1,2 милиона.

Реализација буџета по 4 од укупно 5 конкурса је 85 одсто. На основу свега овога мислим да можемо бити задовољни и да је то само почетак. Наредне године имамо за ове намене у буџету планирано 15 милиона динара, биће неких новина, урадићемо неке измене. Неће бити субвенционисања камата али ћемо радити механизацију. Израда програма је у току, он прво треба да добије сагласност Министарства а потом и Скупштине града, а детаљи о томе знаће се у јануару наредне године“, истакла је Весна Станковић, члан Градског већа Града Зајечара задужена за област пољопривреде.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.