Вести

Потписан споразум о пословно техничкој сарадњи између града Зајечара и Коморе

Потписан споразум о пословно техничкој сарадњи између града Зајечара и Коморе

У Градској управи у Зајечару јуче је потписан споразум о пословно техничкој сарадњи између Града Зајечара и Привредне коморе Србије -Регионалне привредне коморе Зајечарског и Борског управног округа.

У име Града Зајечара споразум је потписао градоначелник Бошко Ничић, док је у име Коморе, споразум о техничкој сарадњи потписао директор Привредне коморе Србије –Регионалне привредне коморе Зајечарског и Борског округа, Дејан Тошић.

-Надам се да ће се свему овоме ускоро прикључити и наши синдикати и да ћемо остварити оно што је и био договор на састанку у Београду са министром Ђорђевићем, испред Министарства за рад, борачка и социјална питања да се у свим, бар већим градовима у Србији, а посебно тамо где су седишта регионалних привредних комора, оснују социјално економски савети. Ово је само полазна тачка и овај наш споразум у овом тренутку третира само послодавце или удружења привредника, како то у споразуму пише, иако сам ја сигуран да је много исправнији назив да ми почнемо да радимо на формирању удружења послодаваца.

Надам се да ћемо тај посао до краја ове године у потпуности окончати, пронаћи репрезентативне синдикате, јер има на стотине синдиката али у Социјално економски савет треба укључити бар оне најрепрезентатитвније и највеће на нашој територији. Треба размишљати и о томе да, пошто је Привредна комора „капа“ свих привредника на подручју Тимочке крајине, направимо и Удружење послодаваца али и Социјално економски савет Тимочке крајине. Ово је полазна основа, потписивање споразума о пословно техничкој сарадњи између Града и Коморе и заиста се радујем што коначно можемо да седнемо, разговарамо о многим питањима, проблемима а циљ свега овога је да постанемо атрактивна локација за улагање и отварање радних места, да се млади људи који су напустили и град и Тимочку крајину у потрази за послом, врате својим кућама, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Дејан Тошић директор Привредне коморе Србије –Регионалне привредне коморе Зајечарског и Борског округа, да није добре сарадње између локалне самоуправе и Коморе, ове године не би био ни организован традиционални сајам, на коме је било око 350 излагача и преко неколико хиљада посетилаца. Тако добра сарадња ће се наставити и у наредном периоду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.