Вести

Ничић обишао одбрамбени насип на десној обали Тимока

Ничић обишао одбрамбени насип на десној обали Тимока

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишао је јуче радове по пројекту редовног одржавања водотока Белог Тимока и израде одбрамбеног насипа на десној обали Тимока.

-Како је договорено на састанку са челним људима “Србијаводе” нама је приоритет у склопу комплетног уређења одбране од поплава. Ми смо леву страну Белог Тимока завршили још пре неколико година. Остало је насеље Вишњар које јесте угрожено и управо се ради првих 350 метара. Вредност ових радова је око чишћења и изградње водоутврде око 5 милиона динара, рекао је градоначелник Зајечара.

Ничић је нагласио да чим временске прилике буду дозволиле радови у насељу Вишњар ће се наставити, од моста према млекари, тј. низводно према ушћу Тимока.

Он је додао и да је за комплетно уређење и потпуно стављање под контролу Црног и Белог Тимока, и Тимока до Вражогрнца, град има на располагању од Светске банке готово милијарду динара, али оно што је главни проблем јесте решавање имовинских питања које Град мора да реши у вредности од око 80 милиона динара. Када се то буде решило, комплетан пројекат биће завршен.

-Питања које морамо у наредним годинама да решавамо јесу сливови када дође до топљења снега и тих атмосферских вода које ће се сада више скупљати, јер тај насип заправо представља једно корито које ће услед ових атмосферских и падавина и топљења снега сада остајати овде у насељу. И то ћемо решити, јер је пројектом решавање тог питања уређено од стране института Черни, објашњава Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.