Вести

Састали се воћари, представници „Агрознања“ и Града Зајечара

Састали се воћари, представници „Агрознања“ и Града Зајечара

У организацији Пољопривредне стручне службе „Агрознање“ у сарадњи са Градом Зајечаром у понедељак, 27. новембра у малој сали Градске управе у Зајечару одржан је састанак са Удружењем воћара „Зајечарско воће“ са територије града Зајечара.

Предавачи стручне службе упознали су воћаре са основним проблемима прихране коштичавог воћа, могућностима кредитирања пољопривредних произвођача.

На скупу је било речи и о коришћењу подстицаја од стране Министарства пољопривреде и Града Зајечара.

Воћари су овом приликом изнели и проблеме са којима се сусрећу, а Весна Станковић Градски већник за пољопривреду најавила је скуп који ће се у наредном периоду планира у Зајечару, са представницима Министарства пољопривреде, а очекује се и долазак министра Бранислава Недимовића. Тема скупа биће ИПАРД програм и могући бенефити који би потенцијални корисници могли имати од његових мера.

Стратрешки правац пољопривреде у граду Зајечару ће у наредној години акценат ставити на развој воћарства, али то неће бити једини правац у ком ће се субвенционисати пољопривредни произвођачи са територије града Зајечара.

У наредном периоду Град Зајечар планира већа улагања у пољопривреду и пољопривредни произвођачи могу очекивати подршку кроз реализацију различитих мера из Програма руралног развоја.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.