Вести

Субвенције за развој овчарства и козарства

Субвенције за развој овчарства и козарства

У Градској управи у Зајечару потписани су уговори о додели субвенција за развој овчарства и козарства у 2017. години између града и пољопривредних произвођача који су испунили услове конкурса.

18 пољопривредних произвођача ће у наредном периоду добити субвенције за развој овчарства и козарства а према речима надлежних, укупна средства која су одобрена по овом пројекту су милион и 872 хиљаде динара.

Весна Станковић, члан Градског већа за пољопривреду је истакла да је потписивањем уговора о додели бесповратних средстава за развој овчарства и козарства Град Зајечар преузео обавезу да у наредном периоду исплати средства која су предвиђена уговором.

-Укупна средства која су издвојена за ову намену су милион и 872 хиљаде динара. Укупно је 18 произвођача који су добили субвенцију од 20 пријављених, две пријаве су одбијене јер нису биле комплетне. Те пријаве нису имале потврду да су грла за која се тражи субвенција уматичена или имају услова за матичење јер је то био услов на конкурсу, рекла је Станковић и додала:

-Пољопривредни произвођачи су купили грла и поднели уговор којим потврђују да су грла купљена а уз уговор поднели су и потврду из матичне куће да су грла уматичена или имају услова за уматичење, да су регистрована грла, да је домаћинство у активном статусу и сви који су имали услове, добили су средства, тако да је реализација ових субвенција 95 одсто буџета за ову годину. Од 2 милиона и 100, милион и 900 је реализовано за овчарство“, каже Весна Станковић.

До 30. новембра траје конкурс намењен пољопривредним произвођачима који садњу воћака обављају у јесен.

У току су и пријаве за конкурс за субвенционисање камата на пољопривредне кредите, које се могу поднети до 30. новембра.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.