Вести

Крос РТС-а у Зајечару: Кроз циљ прошло 2059 учесника!

Крос РТС-а у Зајечару: Кроз циљ прошло 2059 учесника!

Зајечар је и ове године био домаћин најмасовнијег спортског такмичења у Србији Кроса РТС-а.

У 26 трка кроз циљ је прошло 2059 тркача из Србије и иностранства, од предшколског узраста до сениорске категорије.

Победници сениорских трка су Новопазарка Амела Терзић и Кенијац Нелсон Кипкогеи.

Према речима оснивача Кроса РТС-а Стевана Ковачевића, више од 85% садашњих репрезентативаца поникло је на кросу РТС-а.

-Зајечар је иницијатор трансформације овог кроса. Истакао се идејама, квалитетом и масовношћу, а то је задржано до данас. Зајечар је иначе шестогодишњи победник у организовању кроса РТС-а. И ове године био је домаћин деце из целе Србије али и атлетичарима из многих других земаља. Крос РТС-а су на градскм Хиподрому отворили предшколци трчећи стазом дугом 200 метара.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић се обратио свим присутнима и најавио је изградњу Атлетског стадиона.

-Зајечар је град спорта, одувек се тиме поносио. Изградили смо бројне објекте, тако ћемо и наставити. Наравно да нам је Атлетски стадион један од приоритета”, рекао је Ничић.

-Радимо даноноћно, желимо да повратимо граду и славу рукомета и славу фудбала. Атлетика, тј. трчање, и те како доприноси развоју сваког спорта”, рекао је помоћник за спорт и омладину Милан Станковић.

Организатор ове спортске манифестације је Спортски савез Града Зајечара, а генерални покровитељи су Министарство омладине и спорта и Министарство просвете.

Крос серија РТС-а одржана је пре Зајечара у Рековцу и Шапцу, а последња ове сезоне je одржана 21. октобра у Врбасу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.