Вести

26. Дани Зорана Радмиловића од 28. октобра до 3. новембра

26. Дани Зорана Радмиловића од 28. октобра до 3. новембра

26. Дани Зорана Радмиловића биће одржани од 28. октобра до 3. новембра у Зајечару.

Током трајања фестивала биће изведене представе: „Моја ти“ („Атеље 212″ Београд), „Мртве душе“ (Народно позориште у Нишу), „Сабирни центар“ (Народно позориште Републике Српске – Бања Лука), „Гола у кавезу“ (Театар „Морузгва“ Загреб), „Маде ин Зајечар“ (Позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ Зајечар), „Сумњиво лице“ (Народно позориште у Београду), „Мирна Босна“ (Камерни театар 55 – Сарајево), „Хипноза једне љубави“ (Звездара театар Београд), „Крађа, свађа итд“ (Позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ Зајечар), „Меридијан“ (Театар из Нице -Француска) и представа „Тајанствена фиока (Позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ Зајечар).

Цена комплета карата је иста као и претходних 12 година и износи 3.000 динара, са могућношћу плаћања у три рате. Цена појединачне карте је 500 динара. Комплети карата ће бити у продаји од 12. октобра.

На одржаној седници Организационог одбора 26. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића“, осим позоришног репертоара и цене карата, разматран је и усвојен финансијски план, као и предлог састава и именовање жирија фестивала који додељује награду „Зоранов Брк“ и награду за најбоље глумце. На седници је усвојен и предлог састава и именовање жирија за доделу награде „Крстомир Миловановић“ за визуелни идентитет представе.

Износ новчане награде за најбољег глумца је 120.000 динара одлучено на седници Организационог одбора 26. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића“, а цео фестивал коштаће 4 милиона и 800 хиљада динара.

Према речима градоначелника Зајечара Бошка Ничића, одржавање фестивала ове године је било под знаком питања јер средства у буџету за Фестивал нису ни опредељена.

„Људи који су до јуна месеца била на челу града као да нису знали да ове године треба да се одржи Фестивал „Дани Зорана Радмиловића“ па у финансијским плановима нема предвиђених средстава за одржавање фестивала. Једина средства која се налазе на позицији Фондације Зоран Радмиловић су неких 630.000 динара, а фондације иначе не постоје више као буџетски корисници, то је укинуто Законом, тако да та средства не можемо да искористимо. Нашли смо уштеде на позицији резерви Позоришта око милион и 600 хиљада које ће моћи да се искористе од ових потребних 4 милиона и 800 хиљада. Покушаћемо максимално да уложимо напоре да средства обезебедимо од донатора, спонзора.

Предедник жирија Фестивала који додељује награду „Зоранов брк“ и награду за најбољег глумца донео је одлуку да Иван Бекјарев, филмски и позоришни глумац буде , док ће чланови жирија бити Мирослав Радоњић, директор Стеријиног позоришта и Миран Хајош, равнатељ Казалишта Вировитица.

Председник жирија за доделу награде „Крстомир Миловановић“ за визуелни идентитет представе, одлуком организационог одбора Фестивала, је Фредериц Потy, директор Театра из Нице, док су за чланове жирија изабрани Павлинка Трифунова, директорка Државног луткарског позоришта у Видину и Мирко Стокић, академски сликар и сценограф у зајечарском позоришту.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.