Вести

Одата пошта борцима за ослобођење Зајечара у Другом светском рату

Одата пошта борцима за ослобођење Зајечара у Другом светском рату

Делегације града Зајечара, Руске федерације, амбасаде Азербејџана одале су 8. октобра пошту и положиле венце на споменик погинулим борцима у Другом светском рату.

Црвена армија је са српским борцима ослободила Зајечар од Немаца 8. октобра 1944. године, а посмртни остаци око 1300 војника и официра Црвене армије почивају на „Костурници“.

Венце су положили и представници Команде Тимочке бригаде и Војске Србије, борачких организација и СУБНОР-с и одред извиђача „Ђорђе Сименовић“а у част бораца који су своје животе положили за слободу Зајечара.

Церемонији су присуствовали и представник амбасаде Руске федерације у Београду Алексеј Морозов и Елвин Ализада аташе амбасадора Азербејџана.

Након полагања венаца Марина Милић заменица градоначелника Зајечара приредила је пријем за представнике амбасаде Русије и Азербејџана и делегације Субнора и Војске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.