Вести

Одата пошта борцима за ослобођење Зајечара у Другом светском рату

Одата пошта борцима за ослобођење Зајечара у Другом светском рату

Делегације града Зајечара, Руске федерације, амбасаде Азербејџана одале су 8. октобра пошту и положиле венце на споменик погинулим борцима у Другом светском рату.

Црвена армија је са српским борцима ослободила Зајечар од Немаца 8. октобра 1944. године, а посмртни остаци око 1300 војника и официра Црвене армије почивају на „Костурници“.

Венце су положили и представници Команде Тимочке бригаде и Војске Србије, борачких организација и СУБНОР-с и одред извиђача „Ђорђе Сименовић“а у част бораца који су своје животе положили за слободу Зајечара.

Церемонији су присуствовали и представник амбасаде Руске федерације у Београду Алексеј Морозов и Елвин Ализада аташе амбасадора Азербејџана.

Након полагања венаца Марина Милић заменица градоначелника Зајечара приредила је пријем за представнике амбасаде Русије и Азербејџана и делегације Субнора и Војске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 05
  апр
  Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Агрознања

  У Зајечару је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредно стручне службе Агрознање. Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње.

  Више
 • 04
  апр
  Град Зајечар уступио просторије и опрему Удружењу пчелара Грљан

  Удружењу пчелара „Грљан“ град Зајечар је уступио на коришћење просторију у селу Грљан. Такође, ово Удружење је од града добило компјутреску опрему. Овом приликом су и освештане ове просторије.

  Више
 • 02
  апр
  Пoчело пролећно уређење града Зајечара

  На седници Скупштине града повећавамо за још 20 милиона износ за летње одржавање, зато што је хаос на улицама. Проблем у овом тренутку је што фирма „Штрабаг“, једини монополиста који има асфалтну базу, неће да је покрене већ више од 15 дана.

  Више
 • 20
  феб
  Фајненшел тајмс: Зајечар град будућности!

  Британски "Фајненшел тајмс" је, на листе европских градова и региона будућности за 2018. и 2019. годину - сачињене на основу услова пословања - сврстао Ниш, Београд, Шабац, Зрењанин, Врање, Зајечар, Сремску Митровицу, Сомбор, као и Сремски округ.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.