Вести

СТАНКОВИЋ: Да спорт у граду подигнемо на здраве основе!

СТАНКОВИЋ: Да спорт у граду подигнемо на здраве основе!

МИЛАН СТАНКОВИЋ, ПОМОЋНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЗА ОМЛАДИНУ И СПОРТ НАГЛАСИО ЈЕ ДА ЋЕ ГРАД ЗАЈЕЧАР У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ ЧИНИТИ СВЕ ДА СПОРТ У ЗАЈЕЧАРУ ПОДИГНЕ НА ЗДРАВЕ ОСНОВЕ!!!

У малој сали Градске управе у Зајечару одржана је конференција за новинаре, на којој је говорио Милан Станковић, помоћник градоначелника за омладину и спорт и овом приликом представио актуелно стање спорта у Зајечару.

За спорт у Зајечару у 2017. години планирано је да из буџета буде издвојено 11 и по милиона динара, а од почетка године у области спорта распоређено је близу 800 хиљада динара, речено је конференцији.

-Када је након избора на чело Града дошла нова гарнитура људи, за спорт је било издвојено 382.000 динара.

Стање у готово свим клубовима је изузетно тешко јер су у великим блокадама, само Фудбалски клуб Тимок дугује 62 милиона, а у блокади је 22 милиона динара. Један од разлога због којих смо били у Министарству омладине и спорта и обавили разговор са министром спорта Вањом Удовичићем је и проналажење начина да извучемо фудбалски клуб Тимок из ситуације у којој се тренутно налази. Поред усмених предлога ми ништа конкретно нисмо успели да договоримо. Ми смо о томе обавестили и председника клуба и Управни одбор фудбалског клуба Тимок. Оно што смо ми предложили у том тренутку и оно што се можда нама учинило као најбоље решење, је да се на жалост, клуб који је близу своје стогодишњице постојања, на жалост угаси и крене из почетка. Колико год да је то једна непопуларна ствар, ствар је кроз коју сам и ја као бивши председник рукометног клуба прошао. Разлог је, што ја мислим да не постоји особа која у овом тренутку може да реши финансијске проблеме ФК Тимок, рекао је Милан Станковић и додао:

-Причало се и то да ће се од УЕФА и ФИФА за век постојања добити милион евра. То је потпуна дезинформација. Како се наводи у саопштењу ФС Србије, таква врста бенефита од стране наведених организација не постоји, а што се тиче ФС Србије, фудбалском клубу за сто година постојања и рада, а према правилнику и статуту, следује Златна плакета са повељом, наводи се у саопштењу ФС Србије поводом дописа који је послао град Зајечар. Средства која су клубу потребна су огромна, и град не може да издоји толика средства, јер би тако подржао све оно што су неки људи радили у претходном периоду.

На последњем састанку фудбалског савеза града изнета је информација да град и ова власт не жели да финансира клубове по селима, што је Станковић демантовао:

-Шта је било 2015. шта је било 2016. шта је било 2017. године је питање за све њих?

Остали спортови и њихово стање је следеће:

-Кошаркашки клуб је у блокади 4 -5 милиона динара. Али ми смо нашли могућност да помогнемо кошарку, у другом облику. Ту су турнири које смо подржали, Лебас, турнир у АВНОЈ-у, Дођи на баскет у Котлујевцу. Све чинимо како би радили на популаризацији спорта.

Када је у питању одбојкашки клуб, он је добио доста средстава, рекао је Милан Станковић.

Када је у питању рукомет, Станковић објашњава:

-Рукометни клуб је добио само 70.000 динара у марту месецу. Рукометном клубу је понуђено да игра Супер Б лигу и играће је на конто неких старих заслуга. То је добро, зато што имамо доста наше деце која сада играју у Супер лиги за околне клубове. Добро је да само у наредном периоду видимо када и кога од наше деце можемо да вратимо, и да нам и један и други клуб играју запажену улогу у рукомету. Па да ли је то лоше? Они људи који су до јуче били у клубу, који ништа нису успели да обезбеде, који су сву децу коју смо имали изгубили, која су отишла, прозивају нас и на неки начин врше хајку против мене и градоначелника – додао је Станковић.

-Ми ћемо помагати тамо где је потребно, ево на пример недавно је у великој сали Градске управе у Зајечару организована подела додатне спортске опреме деци корисника Народне кухиње. Град Зајечар пружиће подршку оваквим акцијама, јер је врло важно да се деца интегришу у друштво,јер финансијских могућности немају, нажалос, рекао је Станковић и завршио:

-У наредном периоду нас чека “Спортски изазов” . Између града Зајечара и града Пирота 7. октобра 2017. године одржаће се такмичење у организацији Олимпијског комитета Србије, а све са циљем да грађане Зајечара али и Србије, подстакне на редовно бављење спортом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.