Вести

Амбасадор Пољске у Зајечару

Амбасадор Пољске у Зајечару

Амбасадор Републике Пољске у Србији Томаш Његођиш посетио је јуче Зајечар и том приликом се састао са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је приликом састанка са амбасадором Пољске и представницима Фабрике Каблова рекао да је ова фабрика оштећена, да је извршено незаконито дело и да дуг мора бити што пре измирен.

-Драго ми је да то није била главна тема разговора. Надам се да ће крај овог месеца бити задњи рок, како би смо могли да радимо неке друге ствари. Држава је преузела ту обавезу да измири дуг, и већ је 21 милион измирен од 76 милиона, рекао је Ничић.

-Фабрика Каблова је настала као „дете“ РТБ-а Бор -а и потпуно је нелогично да огроман проценат сировина Фабрика Каблова довлачи из земаља које су удаљене хиљадама километара а да ту исту сировину не може да узме од фабрике која је релативно близу седишта фабрике. То је још једна прича коју морамо отварити и решавати, истакао је градоначелник Зајечара.

Ничић је додао да оно што је јако важно за град је да се за неколико месеци успостави сарадња и побратимљење са градом у коме је седиште „Телефонике“ -Мишљеница.

-Желимо да направимо једно мало сајмиште и након братимљења са још неколико градова, направићемо један велики сајам наших братских градова где ће се представити привредни потенцијали сваког од тих градова, рекао је Ничић.

Амбасадор Републике Пољске у Србији Томаш Његођиш изразио је задовољство што градоначелник Ничић има воље да промени нешто и да нађе решење проблема које има Фабрика Каблова.

-Оно што је за мене најбитније је да је захваљујући пољској компанији „Телефоника“ Зајечар постао близак Пољској. То је први град у Србији који је примио инвестицију из Пољске. Због тога сматрам да вреди да се ова сарадња настави позитивно. Треба да се иде напред и да се размишља о програмима и плановима за будућност. Имате моју пуну подршку око учешћа и обуке за кадрове који би се усавршавали за писање пројеката. Надам се још бољој сарадњи са градом Зајечаром у наредном периоду и да ће овај примарни проблем са Телефоником бити решен“, рекао је амбасадор Пољске у Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.