Вести

Састанак градоначелника Ничића и директора Heiniken-а

Састанак градоначелника Ничића и директора Heiniken-а

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић састао се јуче са Александросом Данилидисом, директором Heiniken-а и Дејаном Ватовићем, директором Зајечарске пиваре.

На састанку је било речи о наставку сарадње, али и о зајечарским чесмама.

„Ми желимо да предупредимо могуће приче о томе да било ко наноси било какву штету овом граду послујући. Стално се провлачи прича о томе да нама пресушују чесме и то је евидентно да оне пресушују. Хеиникен је велики потрошач те дубинске воде и морамо то видети, нико не оптужује, можда нема апсолутно никакве везе са Heiniken-om, каже Ничић.

Према речима Ничића оно што следи су анализе које треба да ураде релевантне институције. Уколико резултати покажу да пресушивање зајечарских чесама није повезано са производњом у Зајечарској пивари, тражиће се место проблема.

- Годинама бушотине нису одржаване, те цеви нису вечите. Претпостављам да је код неких чесама дошло до урушавања земљишта, запушивања тих цеви, труљења и да су зато пресушиле неке чесме. Ово је једна превентивна акција, мислим да смо обавили један коректан разговор и желим да пивара и даље улаже, јер планирају да прошире капацитете и мене то радује. Драго ми је и да су представници Хеиникена показали велико интересовање да остану и главни покровитељи зајечарске Гитаријаде без обзира на то колико она расте, рекао је Ничић.

Директор Heiniken-а Александрос Данилидис рекао је након састанка да је задовољан разговором са градоначелником Зајечара, и да се нада још бољој сарадњи.

-Наша компанија је у последњих 8 година инвестирала више милиона евра у пивару у Зајечару. Зајечарско пиво је једно од најбољих пива у региону, а ми смо у последњих осам година инвестирали овде много милиона евра и поносни смо на те инвестиције.

Данашњи састанак је био добра прилика да се договоримо да са градом урадимо истраживања о експлоатацији подземних вода, упркос чињеници да ми имамо сву документацију и дозволе и да легално користимо ове воде. Имамо и веома развијене програме за ту експлоатацију, истакао је Данилидис.

Према речима градоначелника Зајечара, са директором Хеиникен Србија биће одржан још један састанак у периоду од 1. до 7. септембра.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.