Вести

Почело уређење Вањиног јаза, радове обишао градоначелник Бошко Ничић

Почело уређење Вањиног јаза, радове обишао градоначелник Бошко Ничић

Увелико трају радови на уређењу Вањиног јаза, популарног купалишта и излетишта многих Зајечараца.

Радове је обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима.

Како је и раније најавио градоначелник Вањин јаз ће ускоро добити нови изглед и после Попове плаже, биће једно од најлепших места за окупљање и рекреацију.

- Захвалан сам пре свега предузећу „Србијаводе“ тј. Водопривредном предузећу из Неготина које се укључило у ову акцију, јер без њихове механизације ми не би могли да започнемо ове послове, јер је Град у тешкој ситуацији, рекао је Ничић.

-Плажа ће бити пошљунчана, направиће се један мали јаз и продубити цео Вањин јаз. Потпуно ће се средити сви они пратећи елементи који су неопходни да све ово не буде само купалиште, него да буде и излетиште. Ту ће бити и столови и клупе, саградиће се и један роштиљ где ће људи моћи да на безбедан начин пале ватру и организују излете“, истакао је Ничић и додао:

-Уредиће се и само корито. Одавде ће се кренути све до плавог моста, већ идуће године да се комплетно среди корито Црног Тимока, радиће се и узводно од Вањиног јаза да се среди грмље, шибље и све оно што у месецима када су велике кише и надођу воде, заправо зауставља ток реке. Тако да ћемо убрзати ток Црног Тимока, нагласио је Ничић и додао да ће радови бити завршени за недељу дана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.