Вести

Радни састанак градоначелника Зајечара са експертским тимом Канцеларије за европске интеграције, представницима „Србијаводе“

Радни састанак градоначелника Зајечара са експертским тимом Канцеларије за европске интеграције, представницима „Србијаводе“

Данас је у малој сали Градске управе у Зајечару одржан састанак представника ЈВП „Србијаводе“, градоначелника Зајечара Бошка Ничића са сарадницима и техничких експерата испред Канцеларије за европске интеграције у оквиру наставка започетих активности у процесу оцењивања пријављених капиталних пројеката.

Предмет састанка је био пројекат заштите од поплава подручја „Зајечар: Тимок и притоке“-изградња интергралног система за заштиту од поплава „Грлиште -Бели Тимок -Црни Тимок – Тимок.

На састанку је било речи о отварању нових могућности око добијања позитивне оцене пројекта и финансијских средстава за финансирање додатне техничке документације која би се односила на додатну заштиту регионалне депоније, додатну заштиту постројења за пречишћавање отапдних вода и израду система за рану најаву поплавног таласа.

Градоначелник Бошко Ничић је истакао важност реконструкције Фабрике воде у коју 25 година није улагано, а нагласио је и значај израде пројекта за одмуљавање Грлишког језера.

На радном састанку је наглашена и важност што хитнијег решавања имовинско правних односа на целом планираном подручју на коме је локализован пројекат, јер је приоритет да се он ради у целини.

На крају је усаглашено да се у наредном периоду направи Акциони план по службама и у што краћем року приступи решавању наведених проблема да би био омогућен наставак реализације пројекта и приступање фондовима ЕУ.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 19
  сеп
  Амбасадор Холандије у Зајечару

  Амбасадор Холандије у Србији Хенк ван дер Дол обишао је јуче Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем. Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је након састанка рекао да је упознао амбасадора са ситуацијом у граду.

  Више
 • 18
  сеп
  Oдржана 13. седница Градског већа града Зајечара

  На седници је усвојен Нацрт одлуке о трећем допунском буџету града Зајечара за 2017. годину. Овим ребалансом буџет је увећан за око 11 милиона динара и извршене су промене у оквиру одређених апропријација.

  Више
 • 04
  сеп
  Градоначелник Ничић са представницима НИС-а

  Почиње истраживање 45 км територије како би се утврдиле резерве бакра, злата и осталих племенитих метала на подручју Зајечара. Данас је градоначелник Зајечара одржао још један састанак са представницима НИС-а Сектор за развој.

  Више
 • 29
  авг
  ЗАЈЕЧАР ДОБИЈА СРЕДСТВА ЗА УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА!

  Град Зајечар је прошао на конкурсу по пројекту „Уређење некатегорисаних путева и отресишта у 2017. години“, који је раније расписала Управа за пољопривредно земљиште при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.