Вести

Радни састанак градоначелника Зајечара са експертским тимом Канцеларије за европске интеграције, представницима „Србијаводе“

Радни састанак градоначелника Зајечара са експертским тимом Канцеларије за европске интеграције, представницима „Србијаводе“

Данас је у малој сали Градске управе у Зајечару одржан састанак представника ЈВП „Србијаводе“, градоначелника Зајечара Бошка Ничића са сарадницима и техничких експерата испред Канцеларије за европске интеграције у оквиру наставка започетих активности у процесу оцењивања пријављених капиталних пројеката.

Предмет састанка је био пројекат заштите од поплава подручја „Зајечар: Тимок и притоке“-изградња интергралног система за заштиту од поплава „Грлиште -Бели Тимок -Црни Тимок – Тимок.

На састанку је било речи о отварању нових могућности око добијања позитивне оцене пројекта и финансијских средстава за финансирање додатне техничке документације која би се односила на додатну заштиту регионалне депоније, додатну заштиту постројења за пречишћавање отапдних вода и израду система за рану најаву поплавног таласа.

Градоначелник Бошко Ничић је истакао важност реконструкције Фабрике воде у коју 25 година није улагано, а нагласио је и значај израде пројекта за одмуљавање Грлишког језера.

На радном састанку је наглашена и важност што хитнијег решавања имовинско правних односа на целом планираном подручју на коме је локализован пројекат, јер је приоритет да се он ради у целини.

На крају је усаглашено да се у наредном периоду направи Акциони план по службама и у што краћем року приступи решавању наведених проблема да би био омогућен наставак реализације пројекта и приступање фондовима ЕУ.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 05
  апр
  Ускршња честитка градоначелника Зајечара

  Свим верницима православне вероисповести упућујем срдачне честитке поводом великог хришћанског празника – Дана Христовог васкрсења –Васкрса -уз жељу да га проведу у здрављу, љубави и весељу.

  Више
 • 05
  апр
  Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Агрознања

  У Зајечару је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредно стручне службе Агрознање. Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње.

  Више
 • 29
  мар
  Потписан споразум између Града Зајечара и Удружења "За чесме"

  Према речима градоначелника Зајечара Бошка Ничића, здрава пијаћа вода је будућност човечанства и као такав ресурс планете треба на адекватан начин да буде искоришћена.

  Више
 • 27
  мар
  Едвин Сугарев у Зајечару

  На састанку је било речи о међусобној сарадњи и положају припадника бугарске националне заједнице на територији Зајечара, али и многим заједничким пројектима Зајечарске и Видинске области чија је реализација уплану.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.