Вести

“Спортски изазов” у октобру у Зајечару! Укључи се!

“Спортски изазов” у октобру у Зајечару! Укључи се!

Између града Зајечара и града Пирота 7. октобра 2017. године одржаће се такмичење под називом “Спортски изазов” у организацији Олимпијског комитета Србије, уз подршку компаније Кока -Кола и локалних самоуправа.

Данас је поводом организовања ове манифестације одржан састанак у Градској управи у Зајечару коме су присуствовали Милан Павловић и Дејан Козлина испред Олимпијског комитета Србије и Милан Станковић помоћник градоначелника Зајечара за омладину и спорт.

На састанку је договорено да се „Спортски изазов“ организује у Зајечару а све са циљем да грађане Зајечара али и Србије, подстакне на редовно бављење спортом.

Како кажу у Олимпијском комитету, на популарним локацијама у граду биће инсталиране бине на којима ће се активни такмичари, рекреативци, љубитељи спорта и чланови различитих спортских организација надметати у различитим вежбама спретности и спортског знања, а са којима ће активно учествовати и наши Олимпијци.

Такмичење подразумева укључивање у било који спорт, игру или физичку активност на 15 минута. Сви учесници који одвежбају бар 15 минута добијају јединствено дизајнирану налепницу са бројем која аутоматски доноси један поен граду.

Поред активности које ће се дешавати на главној бини, заинтересовани грађани ће имати прилику да учествују у игри „Потрага за благом“ у оквиру које ће морати да реше одређене задатке.

У Зајечару ће тада постојати и одређени пунктови где ће суграђани моћи да одвежбају и тако допринесу акцији.

Процентуални број учесника из једног града се упоређује са бројем учесника из супарничког града, а онај град који има већи проценат учесника -побеђује.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.