Вести

Почео највећи рок спектакл на Балкану -51. Гитаријада!

Почео највећи рок спектакл на Балкану -51. Гитаријада!

По 51. пут Зајечар је поприште доброг рокенрол звука!

Синоћ је почео рок фестивал са најдужом традицијом у Европи, који ће ове годне трајати до 1.јула.

Са главног стејџа на Градском стадиону на Краљевици бенд „Рибља Чорба“ је својим добро познатим звуцима и речима песама које трају деценијама, отворио овогодишју 51. Гитаријаду.

Након Чорбе на бину су изашли демо бендови, Боб Рок, Р.у.љ.а, Phobos, Антидепресив, No discipline!, Хазел, Њушке, Аритмиа, па је тако завршетком њихових наступа завршено и прво полуфинално вече.

Победници прве полуфиналне вечери су бенд Боб Рок из Јагодине, Аритмиа из Београда, Антидепресив из Кикинде и Људи у глави из Трстеника.

Убрзо, по завршетку наступа демо бендова, главном бином зачули су се добро познати хитови Бајаге и инструктора.

Гитаријада је постоји пола века, што је сврстава у ред најстаријих и најзначајнијих манифестација у региону.

Вечерас се наставља највећи рок спектакл наступом легендарног Тhe Cult.

Пре њега на бину ће прошлогодишњи победници Хaџи продане душе, и 8 других полуфиналиста.

Дејан Цукић ће својим наступом затворити друго вече 51. Гитаријаде.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 05
  апр
  Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Агрознања

  У Зајечару је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредно стручне службе Агрознање. Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње.

  Више
 • 04
  апр
  Град Зајечар уступио просторије и опрему Удружењу пчелара Грљан

  Удружењу пчелара „Грљан“ град Зајечар је уступио на коришћење просторију у селу Грљан. Такође, ово Удружење је од града добило компјутреску опрему. Овом приликом су и освештане ове просторије.

  Више
 • 02
  апр
  Пoчело пролећно уређење града Зајечара

  На седници Скупштине града повећавамо за још 20 милиона износ за летње одржавање, зато што је хаос на улицама. Проблем у овом тренутку је што фирма „Штрабаг“, једини монополиста који има асфалтну базу, неће да је покрене већ више од 15 дана.

  Више
 • 20
  феб
  Фајненшел тајмс: Зајечар град будућности!

  Британски "Фајненшел тајмс" је, на листе европских градова и региона будућности за 2018. и 2019. годину - сачињене на основу услова пословања - сврстао Ниш, Београд, Шабац, Зрењанин, Врање, Зајечар, Сремску Митровицу, Сомбор, као и Сремски округ.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.