Вести

Његово Преосвештенство Епископ тимочки Иларион на пријему у Градској управи у Зајечару

Његово Преосвештенство Епископ тимочки Иларион на пријему у Градској управи у Зајечару

У салону Градске управе у Зајечару данас је градоначелник Зајечара Бошко Ничић са помоћником градоначелника за верска питања Миланом Станковићем приредио пријем за Његово Преосвештенство Епископа тимочког Господина Илариона и свештенство.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима упутио је Епископа тимочког у планове Града Зајечара за наредни период и изразио жељу за сарадњом са верском заједницом.

Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Иларион пожелео је градоначелнику Зајечара и његовим сарадницима пуно среће у даљем раду и подржао је ново руководство града.

На састанку се разговарало о будућим заједничким пројектима Града и Цркве, али и о предстојећем Фестивалу хришћанске културе који ће у септембру бити одржан у Зајечару.

Такође, на састанку је усаглашено и да 7. септембар више не буде датум када се прославља Дан града Зајечара.

Договорена је блиска сарадња и међусобна подршка Града Зајечара и Цркве у наредном периоду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 05
  апр
  Ускршња честитка градоначелника Зајечара

  Свим верницима православне вероисповести упућујем срдачне честитке поводом великог хришћанског празника – Дана Христовог васкрсења –Васкрса -уз жељу да га проведу у здрављу, љубави и весељу.

  Више
 • 05
  апр
  Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Агрознања

  У Зајечару је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредно стручне службе Агрознање. Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње.

  Више
 • 29
  мар
  Потписан споразум између Града Зајечара и Удружења "За чесме"

  Према речима градоначелника Зајечара Бошка Ничића, здрава пијаћа вода је будућност човечанства и као такав ресурс планете треба на адекватан начин да буде искоришћена.

  Више
 • 27
  мар
  Едвин Сугарев у Зајечару

  На састанку је било речи о међусобној сарадњи и положају припадника бугарске националне заједнице на територији Зајечара, али и многим заједничким пројектима Зајечарске и Видинске области чија је реализација уплану.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.