Вести

Почео програм обележавања Дана Војске Србије Фото: zajecaronline

Почео програм обележавања Дана Војске Србије

Oбележавања 23.априла – Дана Војске Србије почело је данас у Зајечару одавањем поште и полагањем венаца на Споменик палим борцима Тимочке крајине у центру града. Славних ратника који су своје животе кроз истприју уткали у нашу слободу подсетиле су се делегације Kоманде гарнизона Зајечар, Града Зајечара, борачких организација и чланови породица погинулих војника.

Обележавањем Дана Војске обједињује се идентитет војске и државе и тиме се обнавља њихова најдубља повезаност у српској традицији.

Војска Србије одржала је углед у народу и обележавајући овај дан можемо бити задовољни постигнутим резултатима,

рекао је окупљенима пуковник Горан Стаменковић, начелник Kоманде гарнизона Зајечар.

У Такову је 23.априла 1815. године донета одлука о подизању Другог српског устанка. Он представља војни сегмент српске историје који ће након дипломатских и политичких активности допринети коначном ослобођењу од Турске власти и признавању модерне Србије, као независне државе на Берлинском конгресу 1878. године.

Поводом Дана Војске Србије Kоманда за развој Тимочке бригаде у сарадњи са Црвеним крстом Зајечар у петак реализује пројекат цивилно-војне сарадње “Један дан са војником“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 09
  окт
  Одата пошта борцима за ослобођење Зајечара у Другом светском рату

  Делегације града Зајечара, Руске федерације, амбасаде Азербејџана одале су 8. октобра пошту и положиле венце на споменик погинулим борцима у Другом светском рату.

  Више
 • 11
  нов
  Дан примирја: Сећање на жртве Великог рата

  Дан примирја у Првом светском рату, 11.новембар, обележава се у Србији од 2012.године као државни празник. У знак сећања на невине жртве Велкиког рата, делегације Града Зајечара, Војске Србије и борачких организација положиле су на градском тргу венце на Споменик учесницима балканских и Првог светског рата.

  Више
 • 05
  мај
  Обележавање Дана победе у Зајечару

  Дан победе над фашизмом - 9.мај, биће обележен у Зајечару одавањем поште и полагањем венаца на споменик погинулим борцима у Другом светском рату и совјетским војницима који су погинули у борбама за ослобођење Зајечара 1944.године.

  Више
 • 22
  апр
  У Зајечару обележен Дан Војске Србије

  Поводом Дана Војске Србије делегације команде гарнизона Зајечар, представници града Зајечара, борачких организацији и чланови породица погинулих припадника Војске, положиле су данас венце и цвеће на Споменик палим борцима Тимочке крајне у центру града.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.