Вести

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Државни секретар у Министарству здравља др Мехо Махмутовић, посетио је данас Здравствени центар Зајечар. Са руководством ове здравствене установе, др Станиславом Тадићем и др Јованом Стевановићем, као и лекарима Владимиром Митовом и Иваном Чикарићем, обишао је Ургентни центар, Интерно одељење и Ангио салу. Изградњу, односно реновирање и опремање ових здравствених јединица којима се зајечарска медицинска установа поноси, помогло је Министарство здравља.

Државни секретар, др Махмутовић, похвалио је организацију посла и услове у којима се пацијентима пружа неопходна помоћ, нарочито кардиолошка у Ангио сали.

Ангио сала може да послужи као пример добре праксе пројекта “Златни сат”, што практично значи да у случају проблема срчаног застоја или ифаркта пацијент у року од сат времена добија одговарајућу лекарску помоћ,

казао је Махмутовић и поручио колегама да се на Министарство здравља увек може рачунати за било коју врсту помоћи.

Да предстоје озбиљна улагања државе у здравство, казао је Мамутовић, показује и скори почетак рад новог Клиничког центра у Нишу и расписивање тендера за градњу клиничких центара у Београду, Крагујевцу и Новом Саду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.