Вести

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Државни секретар у Министарству здравља др Мехо Махмутовић, посетио је данас Здравствени центар Зајечар. Са руководством ове здравствене установе, др Станиславом Тадићем и др Јованом Стевановићем, као и лекарима Владимиром Митовом и Иваном Чикарићем, обишао је Ургентни центар, Интерно одељење и Ангио салу. Изградњу, односно реновирање и опремање ових здравствених јединица којима се зајечарска медицинска установа поноси, помогло је Министарство здравља.

Државни секретар, др Махмутовић, похвалио је организацију посла и услове у којима се пацијентима пружа неопходна помоћ, нарочито кардиолошка у Ангио сали.

Ангио сала може да послужи као пример добре праксе пројекта “Златни сат”, што практично значи да у случају проблема срчаног застоја или ифаркта пацијент у року од сат времена добија одговарајућу лекарску помоћ,

казао је Махмутовић и поручио колегама да се на Министарство здравља увек може рачунати за било коју врсту помоћи.

Да предстоје озбиљна улагања државе у здравство, казао је Мамутовић, показује и скори почетак рад новог Клиничког центра у Нишу и расписивање тендера за градњу клиничких центара у Београду, Крагујевцу и Новом Саду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  апр
  Државни секретар Векић у посети ЗЦ Зајечар

  Државни секретар у Министарству здравља професор доктор Берислав Векић, који је данас посетио Здравствени центар Зајечар изразио је задовољство изгледом, опремљеношћу и стручним кадром, пре свега Ангио сале и Ургентног одељења.

  Више
 • 26
  апр
  "Хомољска улица" под асфалтом

  У Зајечару су настављени инфраструктурни радови. У понедељак је асфалтиран пут за Градсково, а данас је почело асфалтирање “Хомољске улице” у Зајечару, у дужини од 378 метара. ЈП Путеви Србије настављају радове у Великом Извору и Грљану, а предстоји и асфалтирање пута за Аврамицу у дужини од 4.200 метара

  Више
 • 26
  апр
  Матеја Вујић лауреат "Златне ноте" у Доњем Милановцу

  Матеја Вијућ, ученик другог разреда ШОМО “Стеван Мокрањац” у Зајечару освојио је прву награду и проглашен лауреатом Међународног фестивала гитариста ,,Златна нота“ који је у суботу одржан у Доњем Милановцу.

  Више
 • 22
  апр
  Вече бокса у Зајечару: Гурдијељцу шампионски појас

  Шериф Гурдијељац, у правом боксерском спектаклу, освојио је у Зајечару титулу првака Србије у лакој категорији. У другој борби за титулу првака Србије у тешкој категорији шампионским појасем се окитио Миљан Ровчанин из Београда.

  Више
 • 21
  апр
  За реконструкцију ОШ "Љубица Радосављевић Нада" 141 милион динара

  У пројекат потпуне реконструкције ОШ "Љубица Радосављевић Нада" ове године биће уложено 141 милион динара, најавио је приликом обиласка ове образовне установе министар просвете Младен Шарчевић. Ради се све од крова, подова, замена столарије, изолације, промена водоводне и канализационе мреже, до нове фасаде.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.