Вести

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Државни секретар у Министарству здравља др Мехо Махмутовић, посетио је данас Здравствени центар Зајечар. Са руководством ове здравствене установе, др Станиславом Тадићем и др Јованом Стевановићем, као и лекарима Владимиром Митовом и Иваном Чикарићем, обишао је Ургентни центар, Интерно одељење и Ангио салу. Изградњу, односно реновирање и опремање ових здравствених јединица којима се зајечарска медицинска установа поноси, помогло је Министарство здравља.

Државни секретар, др Махмутовић, похвалио је организацију посла и услове у којима се пацијентима пружа неопходна помоћ, нарочито кардиолошка у Ангио сали.

Ангио сала може да послужи као пример добре праксе пројекта “Златни сат”, што практично значи да у случају проблема срчаног застоја или ифаркта пацијент у року од сат времена добија одговарајућу лекарску помоћ,

казао је Махмутовић и поручио колегама да се на Министарство здравља увек може рачунати за било коју врсту помоћи.

Да предстоје озбиљна улагања државе у здравство, казао је Мамутовић, показује и скори почетак рад новог Клиничког центра у Нишу и расписивање тендера за градњу клиничких центара у Београду, Крагујевцу и Новом Саду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  апр
  Државни секретар Векић у посети ЗЦ Зајечар

  Државни секретар у Министарству здравља професор доктор Берислав Векић, који је данас посетио Здравствени центар Зајечар изразио је задовољство изгледом, опремљеношћу и стручним кадром, пре свега Ангио сале и Ургентног одељења.

  Више
 • 26
  јун
  Успешно завршен Међународни турнир млађих категорија у фудбалу „Зајечар 2017“

  На градском стадиону на Краљевици за викенд је по први пут организован Међународни турнир млађих категорија у фудбалу „Зајечар 2017“. 24. јуна, у суботу, такмичила су се деца у категоријама 2006. и 2008. годиште, а 25. јуна годишта 2007. и 2009.

  Више
 • 22
  јун
  Дипломе за најуспешније младе спортисте!

  Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана свечаност поводом завршетка спортских такмичења у школској 2016/17.години. Овом приликом су најуспешнијим појединцима и школским екипама уручене дипломе Спортског савеза града Зајечара.

  Више
 • 22
  јун
  Град Зајечар пружиће подршку Црвеном крсту

  Данас је у просторијама Црвеног крста у Зајечару одржана седница Комисије за социјално -хуманитарни рад којој су присуствовали и представници Градске управе Зајечар -Драгослав Ђорђевић члан Градског већа и Милан Станковић помоћник градоначелника за омладину и спорт.

  Више
 • 20
  јун
  Обилазак радова на Поповој плажи

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима обишао je радове на Поповој плажи у Зајечару. Од прошле недеље увелико трају радови на уређењу плажног комлекса.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.