Вести

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Државни секретар у Министарству здравља др Мехо Махмутовић, посетио је данас Здравствени центар Зајечар. Са руководством ове здравствене установе, др Станиславом Тадићем и др Јованом Стевановићем, као и лекарима Владимиром Митовом и Иваном Чикарићем, обишао је Ургентни центар, Интерно одељење и Ангио салу. Изградњу, односно реновирање и опремање ових здравствених јединица којима се зајечарска медицинска установа поноси, помогло је Министарство здравља.

Државни секретар, др Махмутовић, похвалио је организацију посла и услове у којима се пацијентима пружа неопходна помоћ, нарочито кардиолошка у Ангио сали.

Ангио сала може да послужи као пример добре праксе пројекта “Златни сат”, што практично значи да у случају проблема срчаног застоја или ифаркта пацијент у року од сат времена добија одговарајућу лекарску помоћ,

казао је Махмутовић и поручио колегама да се на Министарство здравља увек може рачунати за било коју врсту помоћи.

Да предстоје озбиљна улагања државе у здравство, казао је Мамутовић, показује и скори почетак рад новог Клиничког центра у Нишу и расписивање тендера за градњу клиничких центара у Београду, Крагујевцу и Новом Саду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  апр
  Државни секретар Векић у посети ЗЦ Зајечар

  Државни секретар у Министарству здравља професор доктор Берислав Векић, који је данас посетио Здравствени центар Зајечар изразио је задовољство изгледом, опремљеношћу и стручним кадром, пре свега Ангио сале и Ургентног одељења.

  Више
 • 19
  апр
  Почело асфалтирање улица у Зајечару

  Почело је асфалтирање улица у Зајечару. Данас је нов изглед добила улица Генерала Гамбете. Дужина асфалта је 250 метара. Извођач радова је Штрабаг.

  Више
 • 16
  апр
  Славица Ђукић Дејановић у Зајечару

  Проф. др Славица Ђукић Дејановић je на симпозијуму „Цитодијагностика и куративни третман болести доњег репродуктивног тракта жена“ у Зајечару одржала предвање, односно представила Стратегију подстицања рађања.

  Више
 • 10
  апр
  Одржана Туцијада у порти Саборне цркве у Зајечару

  У порти Саборног храма рођења Пресвете Богородице у Зајечару одржана је традиционална Туцијада на велики хришћански празник Васкрс. Ове године било је пријављено 106 учесника, међу којима је најмлађи такмичар имао две и по године.

  Више
 • 05
  апр
  Потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Агрознања

  У Зајечару је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредно стручне службе Агрознање. Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.