Вести

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

Државни секретар у Министарству здравља др Мехо Махмутовић, посетио је данас Здравствени центар Зајечар. Са руководством ове здравствене установе, др Станиславом Тадићем и др Јованом Стевановићем, као и лекарима Владимиром Митовом и Иваном Чикарићем, обишао је Ургентни центар, Интерно одељење и Ангио салу. Изградњу, односно реновирање и опремање ових здравствених јединица којима се зајечарска медицинска установа поноси, помогло је Министарство здравља.

Државни секретар, др Махмутовић, похвалио је организацију посла и услове у којима се пацијентима пружа неопходна помоћ, нарочито кардиолошка у Ангио сали.

Ангио сала може да послужи као пример добре праксе пројекта “Златни сат”, што практично значи да у случају проблема срчаног застоја или ифаркта пацијент у року од сат времена добија одговарајућу лекарску помоћ,

казао је Махмутовић и поручио колегама да се на Министарство здравља увек може рачунати за било коју врсту помоћи.

Да предстоје озбиљна улагања државе у здравство, казао је Мамутовић, показује и скори почетак рад новог Клиничког центра у Нишу и расписивање тендера за градњу клиничких центара у Београду, Крагујевцу и Новом Саду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  апр
  Државни секретар Векић у посети ЗЦ Зајечар

  Државни секретар у Министарству здравља професор доктор Берислав Векић, који је данас посетио Здравствени центар Зајечар изразио је задовољство изгледом, опремљеношћу и стручним кадром, пре свега Ангио сале и Ургентног одељења.

  Више
 • 11
  окт
  ОБЕЋАНО -ИСПУЊЕНО! НЕМА ВИШЕ КАШЊЕЊА ЗАРАДА КОРИСНИЦИМА БУЏЕТА У ЗАЈЕЧАРУ

  Нема више кашњења зарада свим директним и индиректним корисницима буџета града Зајечара. За преко 800 радника у Зајечару исплаћене су заостале зараде.

  Више
 • 06
  окт
  ВЛАДА СРБИЈЕ УПУТИЛА ЗАЈЕЧАРУ ХИТНУ ФИНАНСИЈСКУ ПОМОЋ ОД 380 МИЛИОНА ДИНАРА

  Влада Републике Србије донела је одлуку да Зајечару као хитну финансијску помоћ упути 380 милиона динара, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић на конференцији за новинаре, изражавајући задовољство и захвалност како Влади Републике Србије,

  Више
 • 04
  окт
  Почела са радом online платформа

  У спровођењу програма Млади су закон сваке године учествује преко 40 удружења и 1500 младих широм земље у више од 60 општина а само у 2017. години биће реализовано 125 омладинских волонтерских акција и 34 међународна волонтерска кампа.

  Више
 • 26
  сеп
  Асфалтирана Приједорска улица

  Асфалтирањем Приједорске улице завршен је програм асфалтирања улица планиран за 2012. годину у Зајечару. -Уговори су склопљени још тада са сада угашеном Дирекцијом за изградњу“, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић приликом обиласка радова у овој улици.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.