Вести

Предавање за сточаре у Звездану

Предавање за сточаре у Звездану

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Град Зајечар организују у Звездану у уторак, 14.фебруара, предавање за сточаре.

Основна тема биће утицај климатских промена на производњу стоке, а сточари ће разговарати о: технологији узгоја стоке, расама, исхрани стоке и унапређењу здравља животиња, побољшању објеката за држање стоке и опреми потребној у сточарству, као и о месту и улози сточарства у процесу производње хране.

Предавање почиње у 10 сати у ресторану „Звездански божур“.

Једнодневни семинар за сточаре је део програма едукације пољопривредних произвођача који финансира Европска унија у оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“ а из предприступних фондова ИПА 2014.

Наредни тренинг из области управљања пољопривредним газдинствима планиран је за крај марта или почетак априла.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  феб
  ФАО у Звездану: Сточарство у процесу производње хране

  У оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“, у Звездану је одржан једнодневни семинар за сточаре у организацији Града Зајечара и Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација. Ово је други семинар од почетка године,а први, одржан 25.јануара, био је резервисан за повртаре.

  Више
 • 25
  јан
  Семинар за повртаре у Звездану

  Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација у сарадњи са локалном самоуправом организовала је у Звездану предавање за повртаре. ФАО је до сада обезбедио пољопривредне пакете за више од 650 пољопривредника на територији града Зајечара, чија је вредност већа од 120.000 евра.

  Више
 • 24
  јан
  Предавање за повртаре у склопу помоћи ФАО

  Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација, у сарадњи са локалном самоуправом, организује у среду у Звездану предавање за повртаре. ФАО је до сада обезбедио пољопривредне пакете за више од 650 пољопривредника на територији града Зајечара, чија је укупна вредност већа од 120.000 евра.

  Више
 • 23
  нов
  Саднице воћа за крај програма помоћи поплављеним газдинствима

  Власници мањих газдинстава, која су претрпела штету у поплавама 2014.године, њих 48, данас су могли да преузму саднице трешања, вишања и шљива у оквиру пројекта који спроводи Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација уз подршку Министарства за пољопривреду и заштиту животне средине.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.