Вести

За спорт у Зајечару укупно 60 милиона динара

За спорт у Зајечару укупно 60 милиона динара

На седници Градског већа утврђен је Предлог одлуке о изменама Статута града, како би овај највиши акт града био усаглашен са важећим законима о: локалној самоуправи, правобранилаштву и водама. Сагласност је дата и на предлог Статута ЈКП „Зајечарпаркинг“ и ЈКП „Водовод“.

Већници су Скупштини града упутили Предлог решења о именовању Давора Марушића за управника ПТК „Зоран Радмиловић“. Марушић је протекле године вршио дужност управника зајечарског театра.

У Извештају о коришћењу средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине у прошлој години, који је усвојен на данашњој седници, наводи се да су приходи износили 39,58 милиона динара, а да је за програмске активности утрошено 14,44 милиона.

Градско веће донело је и Закључак о усвајању Информације о извршеном мониторингу параметара стања животне средине на подручју града Зајечара за период октобар-децембар 2016.године.

У Финансијском плану Спортског савеза града Зајечара за 2017.годину, који су већници усвојили са Годишњим планом активности ове спортске асоцијације, наводи се да је за предшколски и школски спорт ове године планирано пет милиона динара, за спортско-рекреативне манифестације три милиона, за програме спортских организација 18 милиона и за реализацију програмских активности 9 милиона динара.

Из домена спорта одобрен је и Посебан програм којим се задовољовају потребе и интереси грађана у области спорта у 2017.години СПЦ Тимок ДОО. За реализацију овог програма из градског буџета биће издвојено 25 милиона динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 25
  јан
  За подршку запошљавању 11,22 милиона динара

  На данас одржаној седници Градског већа донет је Закључак о усвајању Локалног акционог плана запошљавања града Зајечара за 2017.годину. Овим обимним документом, који садржи комплетну SWAT анализу за финансирање активне политике запошљавања у градском буџету опредељено је 11,22 милиона динара.

  Више
 • 12
  јан
  Утврђен Програм мера пољопривредне и аграрне политике

  На седници Градског већа, првој у 2017.години, утврђен је Програм мера подршке за спровођење пољопривредне и политике аграрног развоја града Зајечара у овој години.

  Више
 • 26
  дец
  Формирана Комисија за подстицање рађања деце

  Након укидања Фондације за подстицање рађања и формирања Буџетског фонда исте намене, било је неопходно формирати комисију која ће сачини Програм мера за подстицање рађања и одлучивати о додели средстава из буџетског фонда. Комисијом ће председавати др Мирко Траиловић. Ову одлуку донело је данас Градско веће.

  Више
 • 12
  дец
  Градско веће утврдило предлог буџета за 2017.годину

  Предложени буџет Града Зајечара за 2017.годину износи 2.040.516.108,00 динара, став је Градског већа. Четвртим допунским буџетом за ову годину средства су смањена за близу 348 милиона динара. Скупштини је прослеђен Закључак којим се не даје сагласност да у Гамзиградској бањи буде прихватни центар за мигранте.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.