Вести

Дан државности Србије - Сретење

Дан државности Србије - Сретење

Због обележавања Сретења – Дана државности Србије, 15. и 16. фебруар су нерадни дани, саопштило је данас Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Према Закону о државним и другим празницима, Сретење – Дан државности Србије, је државни празник и празнује се два дана, 15. и 16. фебруара.

С обзиром да 15. и 16. фебруар падају у среду и четвртак, ти дани су нерадни, наводи се у саопштењу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  феб
  Зајечар обележава Дан државности Србије

  Поводом Дана државности делегације Града Зајечара, Војске Србије и Полицијске управе положиле су данас венце на споменик Хајдук-Вељку Петровићу. Делегацију локалне самоуправе предводио је Жарко Мариновић, заменик начелника Градске управе Зајечар.

  Више
 • 14
  феб
  Царска палата очекује госте за празник

  Посетиоци и данас и за Дан државности могу уживати у лепотама Феликс Ромулијане, од 8 до 16 сати. Капије овог касноантичког локалитета отворене су свакодневно откако је пре девет година постао део светске културне баштине. Народни музеј и Радул бегов конак раде за празник од 10 до 14 сати.

  Више
 • 11
  феб
  Обележавање Дана државности

  Дан државности Србије, 15.фебруар, биће обележен у понедељак у Зајечару полагањем венаца на споменик легендарном јунаку Првог српског устанка Вељку Петровићу. Овај празник спомен је на два важна историјска датума, почетак Првог српског устанка 1804. године и доношење Сретењског устава 1835. године.

  Више
 • 11
  феб
  Градски превоз од среде по устаљеном режиму

  Током празновања Дана државности, од 14.до 16.фебруара, неће саобраћати аутобуси на градским и приградским линијама. Због зимског распуста примењује се суботњи ред вожње.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.