Вести

Семинар за повртаре у Звездану

Семинар за повртаре у Звездану

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација у сарадњи са локалном самоуправом организовала је у Звездану предавање за повртаре.

Једнодневни семинар за повртаре део је програма едукације пољопривредних произвођача који финансира Европска унија у оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“, а из предприступних фондова ИПА 2014.

Ово је један од ретких програма који је донео велику и значајну помоћ. Циљ предавања је да пољопривредници организују ефикаснију, бољу и профитабилнију повртарску производњу,

истиче Срђан Недељковић, помоћник градоначелника за пољопривреду.

На скупу је било речи о адаптацији повртарске производње на отвореном пољу и у пластеницима на климатске промене, значају наводњавања и ђубрења у повртарству, исплативости гајења поврћа.

Kлима је променљива категорија и она се мења стално. У последњих 150 година са појачаном индустријом утицај човека на климатске промене је много већи и тај утицај човека генерално утиче и на пољопривредну производњу,

Објашњава Ђорђе Моравчевић, професор на Пољопривредном факултету у Београду.

ФАО је до сада обезбедио пољопривредне пакете за више од 650 пољопривредника на територији града Зајечара, чија је вредност већа од 120.000 евра.

Овог пролећа помоћ ће добити 170 пољопривредних домаћинстава из Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 29
  мај
  Представници Фао групе у Градској управи у Зајечару

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић одржао је састанак са представницима Организације за храну и полјопривреду Уједињених нација ФАО и Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде.

  Више
 • 20
  апр
  Помоћ у концентрату за зајечарска газдинства

  Сточну храну за свиње, краве и коке носиље, у оквиру подршке Европске уније, добило је данас 113 произвођача са територије града Зајечара чија су газдинства претрпела штету од поплава, леда и града 2014. године.

  Више
 • 15
  феб
  ФАО у Звездану: Сточарство у процесу производње хране

  У оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“, у Звездану је одржан једнодневни семинар за сточаре у организацији Града Зајечара и Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација. Ово је други семинар од почетка године,а први, одржан 25.јануара, био је резервисан за повртаре.

  Више
 • 13
  феб
  Предавање за сточаре у Звездану

  Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Град Зајечар организују у Звездану у уторак, 14.фебруара, предавање за сточаре. Почетак је у 10 сати .

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.