Вести

Предавање за повртаре у склопу помоћи ФАО

Предавање за повртаре у склопу помоћи ФАО

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) у сарадњи са локалном самоуправом организује у среду, 25.јануара, у Звездану предавање за повртаре.

На скупу ће бити речи о: адаптацији повртарске производње на отвореном пољу и у пластеницима на климатске промене, значају наводњавања и ђубрења у повртарству, исплативости гајења поврћа.

Предавање почиње у 10 сати у ресторану „Звездански божур“.

Једнодневни семинар за повртаре део је програма едукације пољопривредних произвођача који финансира Европска унија у оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“ а из предприступних фондова ИПА 2014. Наредни тренинг планиран је за сточаре и одржаће се крајем фебруара или почетком марта.

ФАО је до сада обезбедио пољопривредне пакете за више од 650 пољопривредника на територији града Зајечара, чија је вредност већа од 120.000 евра.

Помоћ ће овог пролећа добити 170 пољопривредних домаћинстава из Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 29
  мај
  Представници Фао групе у Градској управи у Зајечару

  Градоначелник Зајечара Бошко Ничић одржао је састанак са представницима Организације за храну и полјопривреду Уједињених нација ФАО и Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде.

  Више
 • 20
  апр
  Помоћ у концентрату за зајечарска газдинства

  Сточну храну за свиње, краве и коке носиље, у оквиру подршке Европске уније, добило је данас 113 произвођача са територије града Зајечара чија су газдинства претрпела штету од поплава, леда и града 2014. године.

  Више
 • 15
  феб
  ФАО у Звездану: Сточарство у процесу производње хране

  У оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“, у Звездану је одржан једнодневни семинар за сточаре у организацији Града Зајечара и Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација. Ово је други семинар од почетка године,а први, одржан 25.јануара, био је резервисан за повртаре.

  Више
 • 13
  феб
  Предавање за сточаре у Звездану

  Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Град Зајечар организују у Звездану у уторак, 14.фебруара, предавање за сточаре. Почетак је у 10 сати .

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.