Вести

Изградња нове аутобуске станице све извеснија

Изградња нове аутобуске станице све извеснија

Чланови Градског већа утврдили су на данашњој седници Нацрт Одлуке о отуђењу градског грађевинског земљишта на КП 5877/11 КО Зајечар, у Хајдук Вељковој улици број 134-136 у Зајечару из јавне својине града. За учешће на јавном надметању био је заинтересован само „Николић превоз ДОО - Самариновац“ који ће на тој локацији градити савремену аутобуску станицу. О овој одлуци изјасниће се одборници Скупштине града на наредном заседању.

На седници је донета Одлука о покретању израде Локалног акционог плана за младе града Зајечара за период од 2017. до 2022.године Овим стратешким документом биће предвиђене конкретне активности за унапређење положаја младих, како би могли да креирају будућност у свом граду. Образована је и комисија која ће израдити овај документ.

Изменама Решења о утврђивању линија градског и приградског превоза, са којима је сагласно Градско веће, труднице ће убудуће имати бесплатан аутобуски превоз на територији града.

Градско веће усвојило је: Програм пословања ЈКП „Хигијена“ у 2016.години, Ребаланс Програма пословања ЈП “Водовод“ за 2016.годину, Извештај о раду и прошлој са Програмом рада и Финансијским планом пословања у овој години Спортског савеза.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.