Вести

Бесплатан улаз на 50.Гитаријаду 49.Гитаријада

Бесплатан улаз на 50.Гитаријаду

Јубиларна 50.Гитаријада биће бесплатна за посетиоце, одлучили су чланови Организационог одбора ове рок манифестацију, а одлуку подржао градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

Иако је због тешке финансијске ситуације у којој се град налази првобитно донета одлука да се улазнице наплаћују, уз помоћ спонзора и подршку града, обезбеђена су средства за одржавање фестивала.

Гитаријада се ове године од 11. до 13. августа одржава на градском стадиону на Краљевици, а „кључни“ људи су Зајечарци, промотер рок феште је Александар Петровић – Аца Селтик, а председник Организациониг одбора певач Жељко Васић. На отварању манифестацији наступиће зајечарски „Златни прсти“ иницијатори прве Гитаријаде.

Јубиларно издање фестивала увеличаће легендарни “ Uriah Heep ”, као и “Рибља чорба”, “ Van Gogh”, “Kербер”, “ Orthodox Celts ”, “Тешка индустрија...

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 10
  окт
  Већници о трећем допунском буџету

  Чланови Градског већа су на данашњој седници утврдили Нацрт одлуке о трећем допунском буџету за 2016.годину, чиме је укупан буџет увећан за нешто више од 315 милиона динара. Члановима Већа подељен је извештај о трошковима организације 50.Гитаријаде.

  Више
 • 14
  авг
  "Хаџи продане душе" победник 50.Гитаријаде

  Демо састав из Ужица „Хаџи продане душе“ победник је 50.Гитаријаде у Зајечару. Публика је својим гласовима подржала бањалучки бенд ЛСД. У ревијалном делу програма наступили су прошлогодишњи победници "Syleth", легендарни "Uriah Heep", "Love hunters" и стари зналци зајечарске публике, нишки "Кербер".

  Више
 • 13
  авг
  Финале 50.Гитаријаде

  Финално такмичење демо бендова за ласкаву титулу победника јубиларне Гитаријаде у Зајечару почиње на градском стадиону на Краљевици у 19 сати. Ревијални програм 50. Гитаријаде отвара Uriah Heep у 21 сат. Следе победници прошлогодишње Гитаријаде група Syleth из Ријеке, па Love Hunters и Kербер.

  Више
 • 13
  авг
  Први роконачелник Гитаријаде Бора Чорба "запалио" публику

  У ревијалном делу друге вечери 50. Гитаријаде, пред препуним градским стадионом, наступили су: Бјесови, Eyesburn и Рибља чорба, коју предводи први роконачелник Гитаријаде Бора Ђорђевић. Пласман у завршницу манифестације изборили су: Хаџи продане душе (Ужице), Dark sky(Kосовска Митровица) и Nu ance(Софиа).

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.