Вести

Трибина о правима особа са инвалидитетом

Трибина о правима особа са инвалидитетом

У оквиру пројекта „Имам право“, који реализује Друштво оболелих од церебралне и дечије парализе, у Зајечару је одржана трибина о социјалној интеграцијi особа са инвалидитетом и повластицама које могу остварити.

На скупу је договорено да се одштампа својеврсни информатор који би објединио све повластице које имају лица са инвалидитетом, од попуста на плаћање рачуна до бесплатног превоза.

Пројекат вредан 205 хиљада динара обухвата и снимање документарног филма о животу младих са инвалидитетом ван куће, као и осмишљавање позоришног комада средњошколаца о препознавању дискриминације оболелих особа.

Трибини су присуствовали представници организација са инвалидитетом, Црвеног крста, Центра за социјални рад и Градске управе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.