Вести

Именован в.д. директор Историјског архива у Зајечару

Именован в.д. директор Историјског архива у Зајечару

Одборници Скупштине Града Зајечара именовали су, на данашњој седници, дипломираног историчара уметности, Ивана Потића, за в.д. директора Историјског архива “Тимочка крајина” у Зајечару, на мандатни период до годину дана.
У образложењу одлуке, коју је претходно усвојило Градско веће, истиче се да је Потић дипломирао на Филозофском факултету у Београду, на одсеку Историја уметности, те да од 2006. године ради у Историјском архиву “Тимочка крајина” на пословима библиотекара.

Члан је Српског књижевног друштва, објавио је седам књига, приредио књигу из области историографије која се бави прошлошћу зајечарског краја.
Одборници су, на предлог Градског већа, разрешили в.д. директора Историјског архива, Жику Ракића, који је на ову функцију именован половином јуна прошле године.

У образложењу одлуке се истиче да је овакво решење донето “због необављања функције вршиоца дужности директора сагласно одредбама закона и због несавесног извршавања својих обавеза због којих могу настати веће сметње у раду ове установе.”

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.