Вести

Представа

Представа "Каријус и Бактус" одушевила малишане у Зајечару

"Каријус и Бактус" назив је представе београдског Позоришта лутака "Пинокио" која је одушевила зајечарске малишане на 7. Међународном позоришном фестивалу за децу. Награда "Чар" припала је равноправно глумцима Драгиши Косари и Биљани Михајловић.

Публика треба да буде задовољна како смо ми играли, а не да ли смо ми задовољни. Судећи према реакцијама, деци се допала представа“, рекао је глумац Драгиша Косара.

За добру представу за децу потребно је све, од доброг текста Турбјерна Егнера, добре режије Стевана Бодроже, до музике Кристијана Хартмана и Владимира Петричевића и сценографије Стефанке Киувлиеве, која се потрудила да уради и лутке.

Дакле потребан је добар тим, а то је вечерас бриљантно фукционисало. Доказ томе је и чињеница да је сала позоришта у Зајечару била препуна деце иако је комад „Каријус и Бактус“ игран у два термина.

Прича о Каријусу и Бактусу је модерна норвешка бајка о два дечачића - ђаволчића који живе у устима деце која не перу зубе. У тим зубима они буше тунеле, праве куће са дневним и спаваћим собама, балконима и гаражама за своје аутомобиле од медењака.

Ови весели луцкасти анти-јунаци радују се када у уста девојчице Јеце (која је њихов најновији домаћин) упадају слаткиши и карамеле, а очајни су када Јеца пере зубе или иде код зубара, и када у њихов дом долазе страшна четкица за зубе или још страшнија бушилица.

Каријус и Бактус бивају избачени из Јециних уста, а на крају ове приче свакако је најсрећнија Јеца коју више не боле зуби.

На крају представе, као и сваке вечери, глумцима је уручена захвалница за учешће на фестивалу, а награду „Чар“ поделила су два глумца Позоришта „Пинокио“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.