Вести

Објављен нови двоброј зајечарског Развитка zamedia.rs

Објављен нови двоброј зајечарског Развитка

У Зајечару је представљен нови двоброј (247-248) зајечарског часописа за друштвена питања, културу и уметност "Развитак".

Један од најстаријих српских часописа (први број изашао 1961.) представили су у име издавача Драгана Томић Бешир из Центра за културу и туризам и главни и одговорни уредник Зоран Цвијетићанин.

На корици "Развитка" је фотографија Николе Пашића из 1926. године, нашег земљака и великог политичара, а овај двоброј управо и отвара текст уредника Зорана Цвијетићанина о "Енигми Пашићевог рођења", у рубрици Трајања и подсећања.

Прича о "Доласку Књаза Милоша у Гургусовац" Мирослава Бате Благојевића, откриће читаоцима како је Књажевац добио име. У рубрици "Видици" можете између осталог прочитати текст Ивана Потића о "Фестивалу савремене уметности ЗАЛЕТ и његовом културолошком значају", а за љубитеље афоризама ту је ова кратка форма познатих зајечарских афористичара.

Уредник Зоран Цвијетићанин напомиње да рубрика Здравље и наука, први пут доноси текст из математичке науке - "О једној особини тринома" Драгољуба С. Јовића. О служби нуклеарне медицине зајечарског ЗЦ пишу др Петар Пауновић и др Жељка Алексић.

При крају овог двоброја је рубрика Славе и помени, а у рубрици Са старих фотографија читаоци се могу подсетити зајечарских артеских чесама под насловом "Чесме извор живота".

На промоци је најављено да ће наредни јубиларни двоброј "Развитка" (249-250) изаћи већ у јануару 2016. Овај број и неке раније, заинтересовани могу набавити у просторијама Центра за културу и туризам у Зајечару.

zamedia.rs

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.