Вести

Мирковић: Зајечарским васпитачима по 10 хиљада динара!

Мирковић: Зајечарским васпитачима по 10 хиљада динара!

Влада Србије усвојила је одлуку да запосленима у предшколским установама буде исплаћена једнократна помоћ од 7.000 динара.

Запослени у вртићима и јаслицама ће добити 7.000 динара помоћи, јер Влада није могла да им повећа плату, уз објашњење да је то у надлежности локалних самоуправа.

Град Зајечар ће размотрити одлуку да се свим васпитачима у овом граду додели једнократна помоћ у износу од 10 хиљада динара.

"Предложићу градоначелнику и градском већу да васпитачицама у Зајечару једнократно исплатимо по 10.000 динара. Поред тога што је Зајечар једини град у Србији који има бесплатне вртиће, успели смо да уштедимо довољно новца да данас једини у Србији можемо да исплатимо већи износ васпитачицама које чувају наше најмлађе суграђане" - рекао је Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара.

Да подсетимо, вртићи у Зајечару од 1. јануара 2015. године су бесплатни за све малишане из овог града.

"Вртићи у Зајечару од 1. јанура 2015. године су бесплатни, јер смо издвојили новац из буџета како родитељи не би морали да издвајају из свог личног буџета за то" – рекао је раније Саша Мирковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.