Вести

Сређени атарски путеви у Лубници zajecar.info

Сређени атарски путеви у Лубници

Многи путеви у зајечарким селима били су руинирани, а до неких места било је и немогуће доћи пољопривредним машинама. Међутим, протеклих месеци захваљујући средствима из градског буџета и добром сарадњом са месним заједницама, у многим селима сређени су атарски путеви.

Заменик градоначелника Зајечара др Мирко Николић, приликом обиласка радова у Лубници и Планиници истакао је да су, улагањем у инфраструктуру, створени бољи услови за живот мештана ових зајечарских села.

"Градска управа настоји да у селима реши готово све проблеме, како би услови за живот свих становника био бољи. У Лубници смо урадили атарске путеве како би мештани лакше дошли до својих имања. Град Зајечар је уложио у сређивање атарских путева у 27 села", истакао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара, приликом обиласка Лубнице.

"Само у Лубници је уређено око 10 километара атарских путева, а захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом, решено је још много проблема. Имамо у селу мештане који се баве пољопривредом, тако да је њима од великог значаја што су добили сређене прилазе како би могли да користе механизацију. Настављамо и даље са радовима у Лубници", рекао је Дејан Николић, председник Савета МЗ Лубница.

У Лубници живи око 800 становника, а просечна старост становништва је 46 година. Мештани се превасходно баве пољопривредном производњом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.