Вести

Отворена изложба tvbest.rs

Отворена изложба "Сплав медузе"

У галерији Радул беговог конака у Зајечару, отворена је мултимедијална поставка уметничких радова Дејана Сотировића, историчара уметности Народног музеја Зајечар. Поставку “Сплав медузе 2005-2015” Дејан је реализовао уз помоћ својих пријатеља.

"Захваљујем се свим мојим пријатељима, који су ми десет година помагали да једну идеју претворимо у причу. "Сплав медузе" је поставка која кроз уметност даје одговоре на многа животна питања", рекао је аутор изложбе Дејан Сотировић.

У галерији су посетиоцима представљење скулптуре, асемблажи и керамика, а како је Сотировић рекао, овом изложбом је заоукружен пројекат "Медузиног сплава" који је током протеклих година био део ЗАЛЕТа и Ноћи музеја. Изложбу су организовали ЦЕКИТ, ЗАЛЕТ И Народни музеј у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.