Вести

Огњеновић: Град Зајечар јача сарадњу са Сектором за ванредне ситуације

Огњеновић: Град Зајечар јача сарадњу са Сектором за ванредне ситуације

Поводом обележавања Дана заштите од пожара у Зајечару, градоначелник Велимир Огњеновић организовао је пријем за представнике Одељења за ванредне ситуације. Овом приликом најавио је нове пројекте и сарадњу са бугарском ватрогасном службом.

"Потрудићемо се да унапредимо сарадњу са сектором за ванредне ситуације нарочито кроз реализовање запланираних пројеката. У плану је набавка два ватрогасна возила, а то улагање ће нам се сигурно вишеструко вратити. Радимо и на заједничким пројектима са суседном Бугарском које се тичу ове области", изјавио је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић приликом пријема.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Бранислав Матић указао је на потребу за подизањем свести грађана о заштити и спасавању људи, али и материјалних добара од пожара.

"Показним вежбама и симулацијама евакуације угрожених едукујемо људе како да поступе у случају пожара", нагласио је Матић и похвалио сарадњу са Градском управом у Зајечару.

У склопу обележавања Дана заштите од пожара на Тргу Николе Пашића одржана је "Симулација евакуације лица уз помоћ ваздушног јастука".

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.