Вести

Реконструкција пута Халово - Велики Извор zajecar.info

Реконструкција пута Халово - Велики Извор

На деоници регионалног пута Халово-Велики Извор, надомак Зајечара, у дужини од два километра, изводе се грађевински радови, проширење нестабилне камене косине.

Радови на проширењу пута почели су 30. октобра, а мештани Халова на овај дан чекали су пуне две деценије.

"Захваљући садашњем руководству града Зајечара, коначно добијамо пут, јер претходна градска власт није марила за сеоско становништво. Мештани ће сада лакше долазити до града и неће бити више удеса на овом делу пута", рекао је Јон Дидојевић, председник Савета МЗ Халово.

У пратњи челних људи Градске управе, први човек Зајечара, Велимир Огњеновић, обишао је радове и поручио да ће проширењем овог регионалног пута, деоница бити много безбеднија за саобраћај.

"Овде се 20 година ништа није радило, имали су људи велике проблеме, јер је доста узан пут и возила нису могла да се мимоилазе. Како би безбедност у саобраћају била већа, ради се на проширењу пута Халово – Велики Извор. За пар дана ће радови бити готови. Уређење ове деонице пута финансира ЈП "Путеви Србије", док радове изводи "Штрабаг", истакао је Огњеновић.

Због радова на поменутој деоници, до 15. новембра, од 7 до 17 сати саобраћај ће се одвијати наизменично једном саобраћајном траком са повременим застојима, а биће регулисан и привременом саобраћајном сигнализацијом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.