Вести

Спуштена је завеса на 24.

Спуштена је завеса на 24. "Дане Зорана Радмиловића" у Зајечару

У Зајечару су вечерас уручене награде "Дана Зорана Радмиловића“, који су ове године одржани од 24.10. до 3.11. 2015. године.

Награда "Зоран Радмиловић", за најбољег глумца на овом позоришном фестивалу у Зајечару припала је Браниславу Трифуновићу за улогу Војводе у представи "Струјосек" Александра Радивојевића, у режији Александра Швабића "Атељеа 212" из Београда. Браниславу Трифуновићу награду је уручио председник жирија Тихомир Арсић.

"Вечерас сам по први пут отказао једну представу да бих дошао да примим ову награду, а играо сам и под температуром и болестан али сам сад здрав морао да је откажем. Ваљда то нешто говори. Први и надам се последњи пут, то ми се више неће дешавати. Морао сам да дођем јер имам једну врсту обавезе. Ја сам као дете, ту ми је негде и отац у публици ако није побегао, нашао у неким његовим списима једну малу жуту картицу на којој је писало: „Томиславу Трифуновићу за све представе Битефа, Зоран Радмиловић“. То је вероватно добио у некој кафани, али је мој отац са тим улазио на Битеф. И друга ствар због које сам овде вечерас, то је да је прву награду, коју је мој отац добио, добио је баш на овој сцени, коју је потписао Зоран Радмиловић, на фестивалу "Јоаким Вујић" овде у Зајечару. Мој брат је добио награду "Зоран Радмиловић" на "Стеријином позорју" и ево ја добијам награду вечерас. Чини ми се да је некако Зоран дошао кући. То је прва асоцијација, коју ја имам интимно, породично, глумачки како год. Ја и даље немам неки однос према наградама, али ова има јер носи ово име“, истакао је глумац Бранислав Трифуновић.

Награда публике, за најбољу представу на фестивалу припала је комаду "Три класе и госпођа Нушић" Владимира Ђурђевића, у режији Милице Kраљ, Београдског драмског позоришта. Награду је примио Слободан Ћустић, управник Београдског драмског позоришта из руку Владана Церовића, директора фестивала.

Желим да се захвалим градским оцима и директору вашег позоришта господину Владану Церовићу. Требало је много способности и пара да се организује овакав фестивал, са оваквим програмом и оволиким програмом. Сугуран сам да ту пара није било много, што значи да је битна огромна способност и воља, како општинских људи тако и директора Церовића и ја му желим, као и вама много успеха, да вам прави још много представа и да сваки следећи фестивал буде све бољи и бољи, а то њему неће бити тешко", рекао је Ћустић.

Након доделе, Слободан Ћустић је рекао новинарима да је ово већ трећа награда за представу „Три класе и госпођа Нушић“ али да је ово посебна награда јер долази од публике, која је оценила представу веома високом оценом, 4.97.

"Анасмбл је пресрећан и апауз након представе, захвалност публике све је рекао“, додао је Ћустић.

Награда "Kрстомир Миловановић, за визуелни идентитет припала је представи "Поп Ћира и поп Спира" Малог позоришта Душко Радовић" из Београда. Награду је примио Слободан Ћустић, у име Алека Родића управника Малог позоришта Душко Радовић", који је био спречен да дође.

Након доделе, глумци Позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" одиграли су, у част награђених, представу "Мали принц", драматизацију Егзиперијевог текста, у режији Саше Латиновића.

Фестивал је трајао једанест дана, видели смо исто толико представа, десет у селекцији за награде. Може рећи да смо приказали део позоришне продукције из 2015. године, али смо видели и велика глумачка остварења што је у ствари и одредница овог фестивала, који се издвојио дефинитивно. Тако смо га и одредили, као фестивал глумачких остварења. По томе је јединствен у региону. Мислим да је публика била одушевљена, сала је била пуна свих 11 дана, људи су излазили са представа задовољни. Мислим да смо заиста урадили одличан посао“, поручио је Владан Церовић, директор фестивала и управник Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ у Зајечару.

Протекли дани су били у знаку позоришта у Зајечару. На овом фестивалу до сада је изведено преко 350 представа за 24 године постојања "Дана Зорана Радмиловића".

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.